SKANDAL U KBC ZVEZDARA: Smenjena direktorka dala sebi platu 3.000 evra!
Foto: Stefan Joki

Preterala

SKANDAL U KBC ZVEZDARA: Smenjena direktorka dala sebi platu 3.000 evra!

Društvo -
Dr Aleksandra Aranđelović, koja je nedavno razrešena sa čela ove zdravstvene ustanove, upisivala sebi po 40 sati dežurstava i noćnog rada, 80 sati prekovremenog i 156 sati pripravnosti i tako ostvarila veliku zaradu

BEOGRAD - Dok su lekarima u Srbiji zbog mera štednje smanjene ionako male plate, doskorašnja direktorka Kliničko-bolničkog centra Zvezdara Aleksandra Aranđelović primala je i više od 300.000 dinara mesečno, što je ostvarivala bespravno, tvrde zaposleni u ovoj ustanovi.- Dok doktori specijalisti primaju između 60.000 i 65.000 dinara, Aranđelovićeva je imala platu između 243.000 i 318.000 dinara. Nju je ostvarivala upisivanjem sebi po 40 sati dežurstva, 40 sati noćnog rada mesečno, kao i od 72 do 156 sati pripravnosti. Ona nije dežurala i lažirala je radne liste, ostavljajući pečat mlađim kolegama koje rade da je potpisuju na urađene procedure i tako je dobijala prekovremeni rad - kaže jedan od zaposlenih u ovoj bolnici, koji je insistirao na anonimnosti.Napustili bolnicuPrema njegovima rečima, Aranđelovićeva je od oktobra prošle godine za sebe i 30 svojih saradnika uvela prekovremeni rad od 80 sati mesečno, što bi značilo da svaki dan rade po 12 sati.- Sve je uradila kako bi izmanipulisala odluku Vlade o smanjenju plata. Honorarno radi u Podgorici, ali čak i kad je tamo, dobija ovde punu platu! Za ove dve godine, koliko je bila na čelu KBC „Zvezdara“, najmanje 33 iskusnih specijalista, među kojima i doktori nauka, napustili su bolnicu zbog njene torture i pretnji - kaže izvor iz zvezdarske bolnice.Gomila primedbiIz Uprave grada Beograda su nam potvrdili da je doktorka Aranđelović imala ovolika primanja, kao i da su dobili bezbroj primedbi na nju, ali da nisu mogli ništa da urade jer plate zaposlenih u KBC „Zvezdara“ kontroliše RFZO. Međutim, u RFZO tvrde da ne poseduju tačne podatke o iznosu direktorkinih mesečnih primanja.Na sednici Skupštine grada koja je održana prošle nedelje Aleksandra Aranđelović smenjena je sa ove funkcije, a na njeno mesto došao je dosadašnji zamenik direktora, doktor Petar Svorcan, koji nije želeo da komentariše njenu smenu.

Doktorka Aranđelović neće da se bavi svojim primanjimaIMAM ISKUSTVA, A TO NEMA CENUAleksandra Aranđelović tvrdi da su navodi neistiniti, ali nije želela da odgovori na pitanja o svojim primanjima.- To je stara vest, moj rad je potpuno transparentan. Nisam samo direktorka već i načelnica interventne kardiologije, radim dan-noć. Nekad moja plata bude 100.000, nekad 200.000 dinara, ali sam i profesorka na Medicinskom fakultetu u Beogradu i imam 30 godina iskustva, pa je to zbir mojih plata. Neću da se bavim time, bavim se medicinom. Ne znate šta znači kad nekog ko je polumrtav vratite u život, taj rad nema cenu! - rekla je Aranđelovićeva za Kurir neposredno pre smene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track