SKANDALOZNO: Brat direktora u Železnicama Srbije dobio posao od 50 miliona dinara
Foto: Nemanja Pančić

Javna preduzeća

SKANDALOZNO: Brat direktora u Železnicama Srbije dobio posao od 50 miliona dinara

Društvo -
Direktor Sektora za finansijsko-knjigovodstvene poslove posredovao u dogovoru da firma u kojoj je njegov brat bio suvlasnik snabde plombama „Železnice Srbije“

Beograd – Brat finansijskog direktora u „Železnicama Srbije“ dobio je posao težak čak 50 miliona dinara, a robu ovoj kompaniji prodavao tri puta skuplje, piše ALO!

Međutim, tome nije kraj jer mu, prema zvaničnim podacima „Železnice“ duguju vrtoglavih 48 miliona za naručeni materijal.

Radovan Glibetić, direktor Sektora za finansijsko-knjigovodstvene poslove u ovom preduzeću je pre nekoliko godina posredovao u dogovoru da firma „Beoduga“, u kojoj je njegov brat Slavko Glibetić bio suvlasnik, snabde plombama „Železnice Srbije“.

Ukupna vrednost biznisa iznosila je oko 50 miliona dinara. S obzirom na visinu sume, nije ni čudo što „Železnice Srbije“, koje ionako posluju veoma loše, još uvek duguju firmi Radovana Glibetića oko 48 miliona dinara. Iz „Železnica Srbije“ nisu ni potvrdili ali ni demantovali ovu priču, već su samo naveli da sa firmom „Beoduga“, koja je u međuvremenu ugašena, nikakvih poslovnih, ni finansijskih aktivnosti nije bilo od 2009. godine.

Ipak, nisu odgovorili da li su imali sklopljen posao sa tom kompanijom, kao ni da li im duguju novac jer je „zakonski rok za čuvanje navedene dokumentacije pet godina“! „Železnice Srbije“ od početka godine bile su u blokadi u četiri navrata, a poslednji put račun firme je blokiran 15. oktobra.

(ALO!/I.Žigić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track