SKAT POSLE SUSRETA SA ZORANOM MIHAJLOVIĆ: SAD nastavljaju podršku reformama u Srbiji
Foto: Marina Lopičić

2016. dala dobre rezultate

SKAT POSLE SUSRETA SA ZORANOM MIHAJLOVIĆ: SAD nastavljaju podršku reformama u Srbiji

Društvo -

BEOGRAD - Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je od ambasadora SAD Kajla Skata dobila uveravanja da će SAD nastaviti da podržava reforme u Srbiji koje su po njegovoj oceni u 2016. godini dale dobre rezultate.

Skat je u razgovoru sa Zoranom Mihajilović o nastavku reformi na unapredjenju uslova poslovanja i infrastrukturnim projektima istakao da su posebno bile uspešne reforme u oblasti gradjevinskih dozvola, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ministarka je istakla da će u 2017. biti nastavljena ubrzana izgradnja autoputeva, kao i započeta modernizacija železnice.

"Pored završetka izgradnje drumskog Koridora 10, za nas je veoma važna i modernizacija železničkog Koridora 10.

Kurir TV: Zašto je MIG 35 bolji od F 35?

To uključuje ne samo modernizaciju pruga, već i efikasnije procedure i kraće zadržavanje vozova na graničnim prelazima, na čemu već radimo sa svim svojim susedima", rekla je Mihajlović.

Razgmotreni su i realizacija projekta auto-puta Niš-Merdare-Priština i plan za izgradnju Moravskog koridora.

Kao prioritete u 2017. godini Mihajlović je navela i reformu katastra i dalje napredovanje Srbije na listi Svetske banke "Duing biznis" gde su zemlje rangirane po uslovima poslovanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track