Skija detetu isekla nogu, a instruktor nastavio obuku: Dvoje povređene dece naspram 400 je ništa!

Šokirana majka upozorava roditelje

Skija detetu isekla nogu, a instruktor nastavio obuku: Dvoje povređene dece naspram 400 je ništa!

Društvo -
Jani je meso otpalo do kostiju, liptala je krv, a vodiči se nisu obazirali, kaže Jelena Jevtić, čija je ćerka (9) pohađala školu skijanja na Kopaoniku

BEOGRAD - Moje dete sada plače noćima, bunca, budi se u bolovima... Lekar mi je rekao da je skija mogla da joj odseče nogu, meso joj je otpalo do kostiju, a sve zbog nemara instruktora!Ovako za Kurir počinje priču Jelena Jevtić (38), majka Jane Jevtić (9), koja je 16. januara doživela povredu na skijanju na Kopaoniku kad joj je skija do kostiju isekla desnu potkolenicu.Porodica Jevtić je preko agencija „Miveks“ i „Superkamp“, koja organizuje školice skijanja za osnovce, ćerku poslala na nedelju dana na Kopaonik kako bi uživala u snegu, ali nisu slutili da će se to završiti povredom.

Bez anestezije- U grupi je bilo mnogo dece, rečeno je da će ih biti najviše 150, a saznali smo da ih je bilo 400. Dok je skijala, Jana se sudarila sa drugom devojčicom i pala preko nje isekavši nogu na skiju. Deca su videla krvav trag u snegu i pozvala pomoć - uznemireno kaže Jelena, naglašavajući da joj je o povredi javila ćerkina učiteljica.Kako kaže, instruktor je, iako je čuo šta se desilo, nastavio da skija dok su njenu ćerku vozili u kruševačku bolnicu.- U Kruševcu su Janu ušivali bez anestezije, a hirurg je rekao da je dobro što je bila u skafanderu jer bi inače izgubila nogu - priča Jevtićeva. Kako kaže, na njene pozive niko nije odgovarao.- Kad je moj muž napokon uspeo da ga dobije, instruktor je besno izjavio: „Dvoje povređene dece naspram 400 je ništa!“ - priča Jevtićeva i dodaje da im je predstavnik agencije „Superkamp“ obećao da će dobiti osiguranje, ali se posle toga nije javljao.

Lažirana izjavaJana se trenutno nalazi pod terapijom antibioticima i ne može da ustane od bolova.- Sve se desilo zbog broja dece, nebrige i nepažnje instruktora. Niko iz agencije ne odgovara na moje pozive, a instruktor je dostavio lažiranu izjavu u kojoj stoji da je Jana levom skijom isekla desnu nogu, što je apsurd - završava Jelena.

„Superkamp“NE SMETE DA POMINJETE AGENCIJU!U agencijama „Superkamp“ i "Miveks" rečeno nam je da ne žele „ništa da pričaju dok se ne utvrde sve činjenice“, kao ni da odgovore na pitanje da li je na skijanju zaista bilo 400 dece.- U svakodnevnoj smo komunikaciji s roditeljima, to što pričate nije istina. Deca su osigurana, devojčica je dobila negu i brigu, sve je odrađeno po propisima - rekla nam je izvesna Tijana koja se javila na broj agencije, ali nije želela da otkrije svoje prezime. Pola sata kasnije pozvao nas je gospodin koji takođe nije želeo da se predstavi, ali je izričito zahtevao da se ime agencije ne pominje dok se ne završi „postupak koji se rešava“. Posle poziva novinara Kurira, agencija je pozvala Jelenu Jevtić na sastanak kako bi se dogovorili o rešavanju problema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track