SKUPŠTINA SRBIJE: Danas o inspekcijskom nadzoru
Foto: Dragana Udovicic

Sednica počinje u 10 sati

SKUPŠTINA SRBIJE: Danas o inspekcijskom nadzoru

Društvo -
Poslanici bi razmatranje leks specijalisa - posebnog zakona za utvrđivanje javnog interesa i posebnih postupaka eksproprijacije i izdavanja građevinske dozvole za Beograd na vodi, trebalo da počnu u petak, 3. aprila

BEOGRAD - Sednica Skupštine Srbije na kojoj će poslanici razmatrati Predlog zakona o inspekcijskom nadzoru počeće danas u 10 časova, a u nastavku sednice u petak biće razmatran i predlog posebnog zakona o projektu "Beograd na vodi". Početak sednice prvobitno je bio najavljen za 1. april, ali je potom odložen za 2. april zbog, kako je rečeno, obaveza poslanika.

Prva tačka dnevnog reda je Predlog zakona o inspekcijskom nadzoru. Kako je najavljeno, poslanici bi razmatranje leks specijalisa - posebnog zakona za utvrđivanje javnog interesa i posebnih postupaka eksproprijacije i izdavanja građevinske dozvole za "Beograd na vodi", trebalo da počnu u petak, 3. aprila.

Prema predlogu zakona, doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta platiće investitor, a troškove eksproprijacije snosiće korisnik eksproprijacije. Navodi se i da grad Beograd i Republika Srbije imaju sva prava, obaveze i odgovornosti korisnika eksproprijacije. Na dnevnom redu sednice parlamenta je i izbor sudija koji se prvi put biraju i Predlog tumačenja odredbe Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koji je podneo skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja