Smederevac dobio otkaz zbog Fejsbuka
Foto: AP Photo

Otpušten dok je bio na bolovanju

Smederevac dobio otkaz zbog Fejsbuka

Društvo -
Goran Stanić na svom profilu objavio odluku o prihvatanju najpovoljnije ponude proceniteljske kuće čije saopštavanje je protivno poslovanju fabrike, ali i skeniranu krivičnu prijavu protiv direktora

SMEDEREVO - Poverenik ASNS i magacioner Fabrike železničkih vozila „Želvoz“ Goran Stanić dobio je otkaz zbog Fejsbuka.

U rešenju o prestanku radnog odnosa, navodi se, da je Stanić učinio povredu radne obaveze jer je, „na društvenoj mreži ‘Fejsbuk’, na svom profilu, objavio odluku o prihvatanju najpovoljnije ponude proceniteljske kuće čije saopštavanje je protivno poslovanju fabrike i šteti njenim interesima i ugledu“, pišu Novosti.

Navodi se takođe da je na profilu objavio i skeniranu krivičnu prijavu protiv direktora Milorada Stojkovića u kojoj su iznete neistine o navodnim zloupotrebama direktora tokom procedure izbora procenitelja.

Sindikalac tvrdi da je otkaz nezakonit.

- Ne mislim da sam prekršio zakon objavljivanjem odluke. To nije poslovna tajna, to je javna odluka. Mislim da je ovo nečiji hir zbog mog sindikalnog delovanja. Čak u rešenju nisu ni naveli da sam predsednik ASNS, već samo magacioner - kaže Goran Stanić.

Otkaz mu je dat u vreme dok je bio na bolovanju, navodi Stanić. Rešenje je potpisao direktor Zaštitne radionice, a ne generalni direktor. Stanić je, inače, u avgustu dobio opomenu pred otkaz zbog povrede radne obaveze.

- Opomenu pred otkaz sam dobio jer sam, u vreme dok sam bio na plaćenom odsustvu, došao u fabriku i na oglasnoj tabli okačio saopštenje Sindikata - rekao je Stanić.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track