SNP: Nije zaštita dostojanstva profesije, već interesa DS
Foto: Printscreen N1

SNP: Nije zaštita dostojanstva profesije, već interesa DS

Društvo -

NOVI SAD - Pokrajinski odbor za Vojvodinu Srpske narodne partije saopštava da je Sanja Kljajić, novinarka koja je dala otkaz zbog navodne cenzure na Radio televiziji Vojvodine, i jedan od lidera pokreta "Podrži RTV", posao u pokrajinskom javnom servisu dobila kao kadar Demokratske stranke iz Rume.

Javnost u Srbiji sada ima puno pravo da postavi pitanje da li je pokret Podrži RTV zaista pokret koji se bori za slobodu medija i demokratske vrednosti ili je reč o pokretu koji zloupotrebljava ove vrednosti ispunjavajući političke ciljeve Demokratske stranke, ističe se u saopštenju SNP.

"Od ovog trenutka gospođica Kljajić automatski gubi pravo da bilo kome drži lekcije o moralnim i profesionalnim standardima u novinarstvu, budući da posao u RTV nije dobila zahvaljujući svojim kvalifikacijama, već ga je dobila zahvaljujući članstvu u Demokratskoj stranci", dodaje SNP.

Pitamo se koliko kvalitetnih mladih ljudi u Vojvodini nije moglo da dobije posao u pokrajinskim institucijama, jer su njihovo mesto zauzimali politički komesari DS kao što je Sanja Kljajić, piše u saopštenju.

SNP dodaje da u kontekstu ovog saznanja treba posmatrati i saopštenje pokrajinskog odbora DS koje je otkaz Sanje Kljajić ocenilo kao "zaštitu dostojanstva novinarske profesije".

Jasno je da ovde nema reči o "zaštiti dostojanstva novinarske profesije", već se radi isključivo o zaštiti interesa DS i njenih članova, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track