SPORNI UDŽBENIK: Naskok u zanjihu odlazi u prošlost?

Posle pisanja Kurira održan okrugli sto

SPORNI UDŽBENIK: Naskok u zanjihu odlazi u prošlost?

Društvo -
Terminologija je potpuno anahrona, a da bruka bude veća, autori udžbenika su nastavnici na našem fakultetu, koji nisu specijalisti ni za jednu od oblasti koje su obrađene, poput gimnastike, atletike, sportskih igara

BEOGRAD - Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja organizovaće okrugli sto na kome će se polemisati o opravdanosti postojanja udžbenika za fizičko vaspitanje u osnovnim školama, između ostalog i onog koji je đacima trećeg razreda servirao neadekvatnu terminologiju „naskok u zanjihu“, „njih u potporu“, „korak uz zib i počučanj udesno“!Spornu knjigu, o kojoj je Kurir već pisao, objavio je izdavač „Škola plus“, a kako saznajemo od jednog profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, u njoj nisu sporne samo nerazumljive instrukcije za obavljanje vežbi.- Terminologija je potpuno anahrona, a da bruka bude veća, autori udžbenika su nastavnici na našem fakultetu, koji nisu specijalisti ni za jednu od oblasti koje su obrađene, poput gimnastike, atletike, sportskih igara. Presedan je i to što četvrta knjiga nema čak ni recenzente. Ostale ih imaju, ali je njihova kompetentnost upitna - naveo je profesor, koji je želeo da mu se zaštiti identitet.Iz Zavoda kažu da su udžbenik odobrili jer se nalazio u planu, nije imao materijalnih grešaka i primeren je uzrastu kada je o nastavnom planu reč.(S. I.)

http://www.youtube.com/watch?v=nR9eYnn-S9Q
Vežbe iz knjige ne pokušavajte sami kod kuće... Udžbenici moraju biti razumljivi deci
Vežbe iz knjige ne pokušavajte sami kod kuće... Udžbenici moraju biti razumljivi deci

IzdavačIDEJA POTEKLA OD VANJE GRBIĆAUdžbenici za fizičko vaspitanje plod su dugogodišnjeg rada i prakse naših najeminentnijih stručnjaka. Odobreni su od svih relevantnih institucija u zemlji i napravljeni su prema nastavnom planu i programu. Udžbenik nije obavezan u nastavi i još nije implementiran, a prevashodno je namenjen za korišćenje u školi i nikako bez asistencije profesora - rekli su iz izdavačke kuće „Škola plus“ i naveli da je ideju za izradu udžbenika dao proslavljeni odbojkaš Vladimir Grbić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja