Srbi u Donjecku dobili svoju prvu opštinu

Naši dobrovoljci u organima vlasti

Srbi u Donjecku dobili svoju prvu opštinu

Društvo -
Kao što je obećano, u DNR je napravljena „Srbska opština“. To je nešto tipa udruženja nacionalnih manjina i Marko Šolaja će biti predstavnik Srba

BEOGRAD - Srpski dobrovoljci koji u samoproglašenoj Donjeckoj narodnoj republici (DNR) ratuju na strani ruskih separatista nedavno su formirali „Srbsku opštinu“, koja je nalik udruženju nacionalnih manjina.

- Kao što je obećano, u DNR je napravljena „Srbska opština“. To je nešto tipa udruženja nacionalnih manjina i Marko Šolaja će biti predstavnik nas Srba - kaže snajperista Dejan Berić. On otkriva da su u izradi i pasoši DNR za srpske dobrovoljce.

- Oni koji ne planiraju da se vraćaju u Srbiju dok se ne promeni vlast i doneti zakon promeni moći će s pasošima DNR da se nalaze na teritoriji Ruske Federacije bez viza - kaže Berić.Nije poznato koliko je naših državljana otišlo da ratuje u Donjeck, ali kako je nedavno tvrdio nekadašnji voditelj i portparol SAJ Radomir Počuča, koji se na tom terenu nalazi dosta dugo, reč je o oko 100 građana Srbije.(B. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track