SRBIMA NE PADA NA PAMET DA IDU IZ HURGADE: Turistički vodič ekskluzivno za Kurir o napadu terorista!
Foto: Reuters 01.2015

Teroristi ih ne zanimaju, ostaju u Egiptu, poručuje vodič Jelena Bisić

SRBIMA NE PADA NA PAMET DA IDU IZ HURGADE: Turistički vodič ekskluzivno za Kurir o napadu terorista!

Društvo -

Trojica terorista ušla su u lobi hotela "Belavista" u Hurgadi i otvorila paljbu, izjavila je za Kurir Jelena Bisić, turistički vodič iz Srbije koja godinama radi u ovom egipatskom letovalištu. Ona je za Kurir potvrdila da je dvoje terorista likvidirano, dok je treći uhapšen.

- Hurgada je poluprazna, a sreća u nesreći je da zbog toga nije bilo više žrtava - otkriva Bisićeva. Dodaje da policija još nije potvrdila da li je reč o terorističkom aktu, ili o pokušaju pljačke.

Tri naoružana muškarca upala su u večeras hotel u crvenomorskom gradu Hurgada, jednom od najpopularnijih turističkih mesta u Egiptu. Kako nam je potvrdila sagovornica, ranjen je jedan Švajcarac i dvojica Austrijanaca. Bisićeva dodaje da niko od njih nije životno ugrožen i da su ranjeni smešteni u bolnici u gradu Nile.

- Hotel "Belavista" se nalazi preko puta policijskog punkta, pa su organi reda brzo reagovali. Napadači su došli peške, ušetali u hol i otvorili paljbu. Policija je brzo reagovala, a prema izjavama očevidaca naoružani napadači su se ponašali veoma čudno i po semu sudeći su bili drogirani - rekla nam je Jelena Bisić.

Policija, kaže, zaustavlja sve automobila i prolaznike koji nisu turisti. Pretpostavlja se da će malobrojni strani turisti napustiti hitno Hurgadu, međutim to nije slučaj sa Srbima.- Čula sam se sa nekoliko naših ljudi. Nisu uplašeni i nisu uopšte ni pominjali mogućnost da se vrate u Srbiju - zaključuje sagovornica Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track