SRPSKA LIGA: Otmimo rusko tržište hrane od Turaka
Foto: Srpska Liga

Šansa za Srbiju

SRPSKA LIGA: Otmimo rusko tržište hrane od Turaka

Društvo -
Rusija uvodi sankcije Turskoj za uvoz hrane. Hajde da se organizujemo i da isporučimo zdravu srpsku hranu Rusiji umesto neprijateljske Turske.

S obzirom da Turci slaninu ne proizvode, neka izvoze hranu u Teheran, ako mogu, a srpskim seljacima omogućiti da izvezu zdravu hranu u Moskvu.

Srpska liga apeluje da Srbija iskoristi ovu šansu da ponovo postane zemlja domaćina, a poljoprivrednici elita društa, Srbija to ne sme da propusti.Prema podacima Ministarstva poljoprivrede Rusije, uvoz prehrambenih proizvoda iz Turske je u 2014. godini iznosio 1,7 milijardu dolara.Ovo je još jedan alarm, na koji se moramo odazvati. Nakon uvođenja sankcija EU i neiskorišćenih prednosti ugovora o slobodnoj trgovini sa Ruskom Federacijom, kao i neplanske posete predstavnika Vlade Republike Srbije Moskvi, ovo je poziv i potvrda svima koji žele da rade, da čekanja nema i ne sme da bude.Da li Srbija treba da sačeka da stranci pokupuju zemlju i iskoriste našu najveću vrednost? Susedna Hrvatska zabranila je prodaju za narednih 7, Poljska narednih 12 god. Dok je Mađarska zabranila prodaju zemlje.Zahtevamo hitnu organizaciju radnih grupa po pitanju privrednog i poljoprivrednog razvoja, cenovne politike, uvoza i zvoza. Tražičemo programe popisa, obnove i obuke „menadžera“ svih poljoprivrednih zadruga, kako bi kapaciteti realno bili procenjeni i napravljen program razvoja.Nijedna promena ne dolazi preko noći, ali nesreća uvek. Srbija je za ovu trku odavno trebalo da bude spremna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track