SRPSKA LIGA: Smanjiti visoke poreze na oružje
Foto: Srpska Liga

Građani da se naoružaju

SRPSKA LIGA: Smanjiti visoke poreze na oružje

Društvo -
Srpska liga zahteva ukidanje nerazumno visokih poreza na oružje kako bi se građanima omogućilo da zadrže svoje legalno naoružanje i dodatno se naoružaju

U Srbiji su lična bezbednost, bezbednost poseda i doma sve više ugroženi, a pravo na zaštitu imovine sve se teže ostvaruje. Srpska liga se zalaže za izgradnju sistema koji će u punoj meri obezbediti zaštitu života i poseda. Građani Srbije imaju pravo za samoodbranu i pravo da brane svoje porodice i svoje domove.

Srpska liga zahteva ukidanje nerazumno visokih poreza na oružje kako bi se građanima omogućilo da zadrže svoje legalno naoružanje i dodatno se naoružaju. Srpska liga smatra da je porez na oružje u Srbiji nedopustivo velik i da je država stalnim podizanjem poreza ukinula mogućnost siromašnijim građanima da poseduju oružje i zaštite svoje domove i porodice.

Visoki porezi, koji u 90 % slučajva premašuju vrednost oružja i koji su veći od poreza na kuću ili automobil, čine to da posedovanje oružja postaje privilegija bogatih, dok se siromašnim građanima Srbije oduzima pravo na samodbranu.Država treba da stimuliše i olakša nabavku oružja srpske proizvodnje za ličnu i porodičnu bezbednost.

Jedino što može da nas zaštiti od naoružanog negativca jeste naoružani pozitivac.Do sada je država sprečavala da se pošten svet naoruža i zaštiti od razbojnika. Od sada država mora da stimuliše samoodbranu od bitangi koji ne prezaju da napadaju domove u kojima su majke sa decom.Razbojnici na svakom koraku mogu ilegalno da nabave oružje bez lekarskog pregleda i beskonačnih policijskih provera, čiji je cilj da pošten svet odustane od legalne nabavke oružja za samoodbranu od razbojnika.

Zadatak države i policije jeste da brane pošten svet od kriminalaca, dok aktuelna praksa i Zakoni oblikuju okvir gde se prema poštenim porodičnim ljudima deluje kao da su oni negativci. Ovoj praksi mora da se stane na put i ovakvo postupanje mora da se prekine. Danas se poštenim ljudima traži dlaka u jajetu da bi ispunili uslove za posedovanje oružja za porodičnu bezbednost.

Često se pozivamo na razvijeni zapad, pa hajde da u ovom domenu postupamo kao Švajcarci i Amerikanci kojima je porodična bezbednost svetinja.Takođe, apelujemo da država pruži maksimalnu podršku razvoju srpske namenske industrije. Poreskom politikom država treba srpske proizvođače oružja da stimuliše subvencijama i da ih zaštiti od stranih kompanija iz domena namenske industrije. Srbija ima dobar kvalitet namenske industrije, koja ima kvalitetne kadrove, bogato iskustvo i potencijal ne samo za srpsko i regionalno, nego i svetsko tržište.

Proizvodnja namenske industrije u Srbiji:ZASTAVA ORUŽJE – Kragujevac, KRUŠIK – Valjevo, MIKROKALIBAR – Beograd, NB I.N.A.T. – Kragujevac, PTT NAMENSKA – Trstenik, PRVI PARTIZAN – Užice, SLOBODA – Beograd, SLOBODA – Čačak, STEPSKI SOKO – Čajetina, SUPER HUNT – Lajkovac, ZAVOD ZA ISPITIVANjE ORUŽJA I MUNICIJE – Kragujevac, JUGOIMPORT SDPR – Bөogradu, FAP – Priboj, ZASTAVA KAMIONI – Kragujevac, MILAN BLAGOJEVIĆ – Lučani, TRAJAL – Kruševac, UTVA – Pančevo, PRVA PETOLETKA – Trstenik, TELEOPTIK – Zemun, PRVA ISKRA – Barič, MORAVA - Velika Plana, EDEPRO – Beograd, EI OPEK – Niš, SENZOR INFIZ – Beograd, MTT INFIZ – Beograd, IMTEL KOMUNIKACIJE – Beograd, 14. OKTOBAR – Kruševac, PUPIN TELEKOM – Voždovac

(Srpska liga)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track