Srpski studenti najbolji na svetu u rešavanju poslovnih problema
Foto: KURIR

Akademci Fakulteta organzacionih nauka u vrhu

Srpski studenti najbolji na svetu u rešavanju poslovnih problema

Društvo -
U Beogradu počelo Međunarodno takmičenje u rešavanju studije slučaja
1 / 8 Foto: KURIR

BEOGRAD - Studenti sa Fakulteta organzacionih nauka (FON) pobedili su na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja, koje je održano od 15. do 21. marta u Pamploni. Srpski pobednički tim, Maša Sretenović (22), Ivana Ilić (22), Katarina Mirković (22) i Lazar Đelić (22), na čelu sa mentorkom, profesorkom Vesnom Damjanović, otvorili su juče Međunarodno takmičenje u rešavanju studije slučaja u Beogradu i za Kurir podelili iskustva sa nedavnog takmičenja u Španiji.

- Bila su nam zadata tri poslovna problema, za prva dva smo imali po tri sata bez pristupa interenetu, a za treći 24 sata sa internetom. Svoja rešenja prezentovali smo potom pred žirijem, a vrednovala se inovativnost, kreativnost i timski rad. Nismo bili sigurni u pobedu kada smo krenuli, ali to nam je bilo cilj - kaže Lazar Đelić i dodaje da su imali veliku podršku FON-a.

Srpski tim kaže da je imao jaku konkurenciju na takmičenju u Španiji, jer je učestvovalo 80 najboljih studenata iz 16 zemalja sveta.

- Ovo takmičenje je vrlo važno jer u toku studija stičete praksu koja može da se primeni u daljem poslovanju. Takođe, to je prilika da upoznate ljude iz celog sveta, razmenite iskustva i ostvarite dobre poslovne kontakte. Poručila bih svim studentima da se ne boje izazova, rezultati ne dolaze odmah, ali budite istrajni - rekla je Maša Sretenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja