STEFANOVIĆ: Građani su bezbedni, policija neće dozvoliti da budu laka meta
Foto: Srđan Ilić

Slava žandarmerije

STEFANOVIĆ: Građani su bezbedni, policija neće dozvoliti da budu laka meta

Društvo -
Građani ne treba da budu uznemirani zbog terorističkih napada u svetu i da policija primenjuje sve mere kako bi oni koji eventualno razmišljaju o terorističkim napadima u Srbiji od toga odustali, rekao je ministar policije

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas u Beogradu da građani ne treba da budu uznemirani zbog terorističkih napada u svetu i da policija primenjuje sve mere kako bi oni koji eventualno razmišljaju o terorističkim napadima u Srbiji od toga odustali.

Stefanović je dodao da nema pojačanog prisustva Žandramerije na ulicama, ali da su posebno zaštićeni policijski objekti i da jedino ispred njih obezbeđenje ima "duge cevi".

Kako je rekao, to je učinjeno zbog toga što su policijske stanice bile ciljevi terorističkih napada u Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

Policija neće dozvoliti da građani Srbije budu laka meta i policija čini sve za njihovu bezbednost, rekao je Stefanović na obležavanju Dana Žandarmerije.

On je kazao da za sada nema razloga za prijem novih pripadnika Žandramerije i da je njihov trenutni broj dovoljan da zadovolji bezbednosne potrebe, kao i da će se raditi na tome da im se obezbede što bolji uslovi rada. Stefanović je dodao da se redovno prati bezbednosna situacija kako bi se na nju adekvatno odgovorilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track