STEFANOVIĆ: Navode o švercu oružja i Haradinaju ispitati, siguran sam da Radaković s tim nema ništa
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministar smatra da treba sprovesti proveru

STEFANOVIĆ: Navode o švercu oružja i Haradinaju ispitati, siguran sam da Radaković s tim nema ništa

Društvo -

BEOGRAD - Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je danas da treba istražiti navode o krijumčarenju oružja kroz Srbiju, dodajući da je siguran da načelnik novosadske policije Siniša Radaković u tome ne učestvuje.

Upitan da li je kroz Srbiju prošao nelegalan tovar oružja koje švercuje klan Ramuša Haradinaja, te da u tome učestvuje i vrh novosadske policije, Stefanović je rekao da je to video samo u novinama, ali da treba sprovesti provere i istragu.

"Ja sam to video samo iz novina, ono što sam siguran da gospodin Radaković, načelnik novosadske policije, ne učestvuje u tome, niti je bilo ko doneo bilo kakav kredibilan dokaz, što naravno ne znači da ne treba sprovesti svaku proveru i svaku istragu vezano za bilo kog drugog pojedinca koji bi mogao da učestvuje u tome", kaže Stefanović.

Stefanović je rekao da, ako bilo ko iz novina ima zaista informacije, treba da se obrati tužilaštvu ili Unutrašnjoj kontroli policije, koji će onda u saradnji sa tužilaštvom sprovesti detaljnu istragu i proveriti sve informacije do kojih se dođe.

"Ministar ne vodi istragu, tako da ne mogu da kažem nijedan detalj vezan za to, ali potpuno bih voleo da dođemo do kraja, da se to ne završi na novinskim naslovima nego da saznamo da li je to tačno, ako je neko iz policije ili bilo kog drugog državnog organa učestovovao u tako nečem da za to bude kažnjen, da odgovara pred našim sudovima", kaže Stefanović.

Dodaje, međutim, da ako to nije tačno treba utvrditi o čemu se radi i o tome obavestiti javnost.Kako je istakao, MUP ima veoma oštru politiku prema krijumčarenju oružja, a u poslednjih nekoliko nedelja pokazani su dobri rezultati akcija policije u kojima je zaplenjena veća količine oružja baš na teritoriji Vojvodine "Pokazali smo da nemamo toleranciju prema tome i da će svako ko bude imao ilegalno oružje odgovarati za to i da ćemo u saradnji sa tužilaštvom tražiti najteže kazne za počinioce, koje zakon predviđa", naveo je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja