STEFANOVIĆ O IZBORU DIREKTORA POLICIJE: Do petka će se znati broj kandidata
Foto: MUP Srbije

Konkurs

STEFANOVIĆ O IZBORU DIREKTORA POLICIJE: Do petka će se znati broj kandidata

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su do sada pristigle tri ili četiri kandidature za direktora policije, te da će tačan broj prijavljenih kandidata biti poznat do petka.

"Mislim da do sada ima tri ili četiri kandidata. Do petka ćemo znati tačan broj onih koji su poslali potencijalno poštom kandidature i tada ćemo izaći sa informacijom", rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje novinara.

Ministarstvo unutrasnjih poslova Srbije je 2. septembra raspisalo konkurs za mesto direktora policije sa mandatom od pet godina, a rok za podnošenje prijava je 12. septembar.

Kandidat mora da ispunjava opste uslove za rad u državnim organima predviđene zakonom, posebne uslove propisane Zakonom o policiji, visoko obrazovanje sa najmanje 300 ESPB bodova, 15 godina navršenog rada na policijskim poslovima, na rukovodećim radnim mestima.

Na mestu vršioca dužnosti direktora policije punih osam meseci je Vladimir Rebić, a prethodno je na tom mestu devet godina bio Milorad Veljović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja