STEFANOVIĆ SA KONJEVIĆEM I MEKTIĆEM: Saradnja policije Srbije i Crne Gore odlična, sa BiH sve bolja
Foto: Vlada Crne Gore

Sastanak ministra unutrašnjih poslova

STEFANOVIĆ SA KONJEVIĆEM I MEKTIĆEM: Saradnja policije Srbije i Crne Gore odlična, sa BiH sve bolja

Društvo -
Nakon trilateralnog susreta ministar Stefanović je istakao da je saradnja srpske i crnogorske policije na veoma visokom nivou, da često rade kao jedna, dok saradnja sa kolegama iz BiH napreduje
1 / 5 Foto: Vlada Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović poručio je danas u Podgorici, na zajedničkom sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Raškom Konjevićem i ministrom bezbednosti BiH Draganom Mektićem, da policije ove tri zemlje moraju zajedničkim radom da pokažu da kriminalne grupe neće biti jače od naših država.

Nakon trilateralnog susreta ministar Stefanović je istakao da je saradnja srpske i crnogorske policije na veoma visokom nivou, da često rade kao jedna, dok saradnja sa kolegama iz BiH napreduje.

„Moram da izrazim zabrinutost zbog jako dobre saradnje narko-grupa u regionu i zato moramo još snažnije i zajedničkim naporima da se suprotstavimo tome. Kriminalci ne smeju biti jači od policije i države“ naglasio je ministar Stefanović i dodao da saradnja u regionu iskreno napreduje.

On je rekao da Srbija, Crna Gora i BiH treba da budu zemlje stabilnosti i sigurnosti, a ne one koje se prepoznaju po terorizmu i drugim bezbednosnim izazovima.

„Moramo da budemo države jakih ekonomija, da se fokusiramo na privlačenje više investicija, na otvaranje novih radnih mesta i kako da građani žive bolje i da budu zadovoljniji“ poručio je ministar Stefanović.

Stefanović je upoznao svoje kolege i sa koracima koje MUP Srbije preduzima na evropskom putu, ali i novom zakonu o policiji koji je završen i čije se usvajanje očekuje.

„Završili smo akcioni plan za Poglavlje 24 koji je uz manje zamerke prihvaćen i mi smo ih već otklonili. Kada je reč o novom zakonu o policiji on će, između ostalog, omogućiti karijerno napredovanje, uvesti nove sektore i ojačati Sektor unutrašnje kontrole. Borba protiv korupcije i kriminala je naš prioritet, ne samo u državi, već i u redovima policije“ objasnio je Stefanović.

Ministar Stefanović je nakon zajedničkog sastanka imao i bilateralni susret sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Raškom Konjevićem sa kojim je danas potpisao Protokol o saradnji u oblasti evropskih integracija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track