STEFANOVIĆ SMENIO NAČELNIKE: Zbog propusta u vezi prijava protiv Radeta Šefera iz 2011. godine
Foto: Saša Uro

Posle masovnog ubistva

STEFANOVIĆ SMENIO NAČELNIKE: Zbog propusta u vezi prijava protiv Radeta Šefera iz 2011. godine

Društvo -
Ministar policije je istakao da, narednih dana, očekuje i detaljan izveštaj Sektora unutrašnje kontrole u vezi sa postupanjem policijskih službenika, a u vezi sa prijavama protiv Radeta Šefera iz 2011. godin

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je, zbog utvrđenih nepravilnosti u radu, nakon tragedije u Kanjiži, smenio načelnike policijskih stanica Senta i Kanjiža i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

"Posle tragedije koja se juče dogodila u opštini Kanjiža, u kojoj je sedam osoba izgubilo život, naredio sam pokretanje istrage i uputio Sektor unutrašnje kontrole i pripadnike Uprave policije, koji treba da utvrde sve činjenice i okolnosti zbog kojih je došlo do tragedije i eventualnu odgovornost policijskih službenika koji su postupali u ovim opštinama", rekao je Stefanović.

Stefanović je istakao da, narednih dana, očekuje i detaljan izveštaj Sektora unutrašnje kontrole u vezi sa postupanjem policijskih službenika, a u vezi sa prijavama protiv Radeta Šefera iz 2011. godine.

Ubica i žrtve, Foto: Printscreen Facebook
Ubica i žrtve, Foto: Printscreen Facebook

„Sektor unutrašnje kontrole obaviće detaljnu analizu svih postupaka od 2011. godine do danas, kada su postupali ili nisu policijski službenici vezano za ovaj slučaj i utvrdićemo da li postoji i kakva odgovornost policijskih službenika i da li je činjenjem ili nečinjenjem neko od njih doprineo da se ova tragedija dogodi“, rekao je Stefanović.

Ministar očekuje, u narednim danima, detaljnu analizu, zbog čega je nakon podnošenja prijava protiv Radeta Šefera novembra 2011.godina, sudski postupak trajao dve godine, a da se nije ni pokrenuo, zbog čega je nastupila zastarelost.

Stefanović je ukazao da se očekuje i odgovor na pitanje zbog čega je oružje Šeferu, koje mu je oduzeto 2012. godine, vraćeno, kao i kako je došlo do toga da se ono iskoristi za izvršenje ovog teškog krivičnog dela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track