STEFANOVIĆ: Srbija povećava nivo obaveštajne i bezbednosne gotovosti
Foto: Fonet

Posle terorističkog napada u Francuskoj

STEFANOVIĆ: Srbija povećava nivo obaveštajne i bezbednosne gotovosti

Društvo -
BEOGRAD - Srbija je bezbednosno stabilna, ali će država podići nivo obaveštajne i bezbednosne gotovosti svih službi bezbednosti, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"To znači da ćemo pojačano kontrolisati i migrantske tokove kroz našu zemlju u smislu dodatnog identifikovanja svih lica. Podićićemo dodatni stepen gotovosti snaga koje se bore protiv terorizma", kazao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije.

On je kazao da su službe bezbednosti aktivne na terenu, ne samo danas, već duže vreme i da je praćeno sve ono što je bilo neobično. Stefanović je kazao da nije bilo potrebe da se menja politika prema migrantima i da Vlada "neće dozvoliti nikakvu antimuslimansku kampanju".

"Mi hoćemo da Srbija ostane oaza mira i bezbednosti u čitavom regionu", kazao je Stefanović. On je dodao da se Ministarski savet OEBS-a tretira kao skup visokog rizika i da se pripremaju opsežne mere bezbednosti.

Podsećamo, više od 150 ljudi je ubijeno, dok je 2000 povređeno, od kojih je 99 u teškom stanju tokom terorističkog napada u Parizu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track