STEFANOVIĆ UVERAVA: Ne očekujemo priliv migranata, situacija je stabilna
Foto: FoNet

Spremni za sve moguće scenarije

STEFANOVIĆ UVERAVA: Ne očekujemo priliv migranata, situacija je stabilna

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da za sada nema pokazatelja koji ukazuju da se može očekivati veliki priliv migranata u Srbiju ističući da je bezbednosna situacija u zemlji stabilna.

"Nemamo indikatore koji kažu da će desetine, ili stotine ljudi naglo krenuti ka ovamo. Ali mi uvek nastojimo da budemo oprezni i razmišljamo o svim mogućim scenarijama", rekao je Stefanović.

Srbija je, kako kaže, spremna da sarađuje sa svim policijama u Evropi i doprinese očuvanju stabilnosti i mira.

Stefanović je dodao da je juče tokom posete delegacije Srbije Austriji, na čelu sa premijerom Vučićem, dogovoreno da jedan deo austrijskih policajaca bude raspoređen na srpsko-makedonskoj granici.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

"Mi smo spremni da radimo na tome da evropsko rešenje bude ono koje će prihvatiti Srbija, i ono na čemu insistiramo je da nam se kaže šta je to što Evropa predviđa jer svi smo svesni da nekontrolisan i neograničen priliv migranata u Evropu nije održiv", rekao je Stefanović.

Srbija je kako kaže, spremna da ne dozvoli bilo kakav masovan i ilegalan prelazak naših granica, kao i da učestvuje u čuvanju granica Evrope.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Govoreći o bezbednosnoj situaciji u zemlji , Stefanović je rekao da u Srbiji sve službe kordinirano deluju i rade danonoćno na kontroli lica koja bi eventulano mogla biti potencijalna pretnja.

"Veoma pažljivo i posvećeno pratimo kretanje svakog ko može da ugrozi bezbednost zemlje. Građani Srbije su bezbedni i sada ne raspolažemo bilo kakvom informacijom koja ukazuje da smo neposredna meta, ali preduzimamo mere i imamo u vidu različite scenarije kako ne bi bili meta nekog terorističkog napada kakvi su se dešavali u evropskim prestonicama u prethodnom periodu", rekao je Stefanović.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track