DEMONSTRANTI IMAJU PLAN! Da li će se sutrašnji MARATON pretvoriti u najmasovniji PROTEST?
Foto: Damir Dervišagić

DEMONSTRANTI IMAJU PLAN! Da li će se sutrašnji MARATON pretvoriti u najmasovniji PROTEST?

Društvo -

U subotu 22. aprila održava se tradicionalni Beogradski maraton, a ulicama glavnog grada po 20 put će prošetati građani nezadovoljni rezultatima izbora, ali i opštim stanjem u zemlji. Da li će se ova dva događaja susresti i kako? Demonstranti imaju ideju!

Na jednoj od Fejsbuk strana na kojima se već nedeljama demonstranti organizuju i planiraju svoje dalje akcije osvanuo je novi predlog koji je privukao velike simpatije na društvenim mrežama, ali i izazvao dosta komentara.

Demonstranti, naime, imaju ideju da se sutra priključe Beogradskom maratonu i učestvuju u Trci zadovoljstva.Predlažem da se okupimo na startu i "istrčimo" je sa sve transparentima i u istom stilu kao što smo se ovih dana "rekreirali". Biće dosta ljudi, novinara, stranih gostiju i efekat može biti dosta dobar. Evo par napomena o trci, a ruta je idealna:

"Trka je manifestacionog karaktera, bez prijavljivanja, pobednika i plasmana. Pravo učešća imaju svi koji to žele. Start trke je u 10.15 č na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Trg Nikole Pašića (ispred Narodne skupštine Republike Srbije) i trči se ulicama: Bulevar kralja Aleksandra – Branka Krsmanovića – Žička – Cara Nikolaja II (14. decembra) – Mekenzijeva – Trg Slavija – Kralja Milana. Cilj je na Terazijama" – stoji u jednoj grupi.

Da li će demonstranti ostvariti ovaj naum ostaje da vidimo.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Trasa Beogradskog maratona 2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track