SVI HOĆE NJENE PARE: Oteta baka milionerka
Foto: Zorana Jevtić

Zaratili u Boljevcu

SVI HOĆE NJENE PARE: Oteta baka milionerka

Društvo -
Pomogla sam Mariji da dobije nasledstvo, htela sam da je zadržim kod sebe, ali su je Sveta S. i Violeta na silu odveli i uzeli njen novac, tvrdi Marija Anđelković

BOLJEVAC - Iako naslednica bogatstva koje iznosi skoro milion dolara Marija Zlatić (86) živi u siromaštvu, u straćari na brdu, u šumi između Boljevca i Zaječara, priča vezana za novac poprima detalje kriminalističkog romana.Marija Anđelković, njena poznanica, tvrdi da je baka nju pre pet godina angažovala da se raspita o nasledstvu koje joj je muž Momčilo u Australiji ostavio nakon što je umro 2011. godine. Kada je konačno ušla u trag advokatskoj kancelariji koja je vodila slučaj i uspela da baki Mariji obezbedi nasledstvo, desilo se nešto neočekivano.- Sve je bilo dogovoreno, očekivala sam da novac stigne na Marijinu adresu. Međutim, nje nekoliko dana nije bilo, a i nije odgovarala na moje telefonske pozive, pa sam se zabrinula. Pozvala sam tada Svetu i Violetu, koji su napravili dogovor s Marijom da brinu o njoj. Steva mi je podrugljivo rekao: „Šta će ti baba? Stigla je baba kod nas, a stigle su pare iz Australije.“ Zaprepastila sam se jer je trebalo da zvanično s bakom podignem novac, ali je on našao neku drugu vezu i to obavio maltene preko noći. Sutradan su se pojavili pred mojim vratima i ja sam htela da zadržim baku kod sebe, ali oni su je maltene na silu odveli - priča Andrejevićeva, protiv koje je, kako kaže, Sveta podneo krivičnu prijavu.Sveta S. iz Boljevca tvrdi da nije uzeo sav novac za sebe, već da ga čuva jer ima informacije da baka nije jedini naslednik svog supruga Momčila. Postoji verzija da je Momčilo imao sestru koja ima sina Sašu Zlatića i da se sad i on javio kao mogući naslednik. Kako saznajemo, Sveta na sve načine pokušava da se o nasledstvu, koje je pristiglo pre neka dva meseca, ne priča, a sebe je nedavno častio traktorom i renovirao je kuću.

Centar za socijalni radDAVALI SMO JOJ PARE ZA LEKOVEI dok se drugi prepucavaju zbog njenog nasledstva, baka koja živi u udžerici, s penzijom od 10.000 dinara, povremeno je bila primorana da od Centra za socijalni rad u Boljevcu traži pomoć.- Baka po zakonu nema pravo na stalnu novčanu pomoć, ali joj je opština povremeno izlazila u susret i obezbeđivala jednokratnu pomoć do 5.000 dinara za lekove i potrepštine - kaže Milosav Jelić, direktor Centra za socijalni rad.(R. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track