TAKSISTA PREGAZIO POLICAJCA: Bahati vozač namerno udario službeno lice!

Obračun: Potpuno poludeo zbog legitimisanja

TAKSISTA PREGAZIO POLICAJCA: Bahati vozač namerno udario službeno lice!

Društvo -
Borisu Đokiću lakše stradalo koleno kada ga je vozač taksija posle svađe namerno zakačio vozilom i naneo mu povrede

KRAGUJEVAC - Komunalni policajac Boris Ðokić lakše je povređen kada ga je taksista, čiji identitet policija ne otkriva, kako se osnovano sumnja, namerno udario svojim vozilom „fijat multipla“. Ðokiću je povređena noga i u bolnici mu je stavljena longeta.

Incident se dogodio juče ujutru oko osam časova na autobuskom stajalištu u kragujevačkoj Ulici Nikole Pašića. Đokić je s kolegom Zoranom Marjanovićem primetio taksistu kako pravi prekršaj.

Obračun usred bela dana... Mesto incidenta u Kragujevcu
Obračun usred bela dana... Mesto incidenta u Kragujevcu

Nelegalan prevoz- Reč je o taksisti koji je registrovan, ali nelegalno obavlja linijski prevoz. Kolega Zoran i ja smo mu prišli i upozorili ga da ne sme da prima putnike. Zatražili smo mu legitimaciju, a on je počeo da viče na nas i pokrenuo je vozilo. Pošao je najpre u rikverc, a onda stao, ubacio u prvu i krenuo napred, pravo na mene. Automobilom me je zakačio, udario u nogu i ja sam počeo da padam, ali sam se zadržao hvatajući se za retrovizor njegovog auta - prepričava Boris Đokić.On i Marjanović su odmah pozvali policiju, a taksista je sačekao patrolu, koja ga je privela. Kako nezvanično saznajemo, protiv taksiste je podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.Inače, ovo nije prvi napad taksista na komunalne policajce.

Nije prvi put- Pre nekog vremena jedan taksista je našeg kolegu bukvalno bacio na haubu automobila. Od početka godine komunalni policajci, koji imaju status službenog lica i tako su pod posebnom krivično-pravnom zaštitom, napadnuti su više od deset puta - navodi Ana Sokolović, načelnica komunalne policije Kragujevca.

AkcijaOŠTRO PROTIV „DIVLJAKA“Napad na komunalnog policajca Borisa Ðokića dogodio se samo dan nakon što je uprava grada Kragujevca najavila oštru borbu protiv „divljih“ taksista.- Nelegalni taksisti ugrožavaju i bezbednost putnika i taksi vozače koji su registrovani za taj posao. Izračunali smo i da gradski budžet mesečno trpi štetu od 6 do 10 miliona dinara ljudi koji prevoz obavljaju na crno - izjavio je Dalibor Jekić, član Gradskog veća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track