TASOVAC: Karadžiću, ti si egzibicionista  KARADŽIĆ: To mi kaže čovek s takvom frizurom
Foto: Zorana Jevtić, Fonet

Sukob zbog zabrane emitovanja rijalitija pre 23 sata

TASOVAC: Karadžiću, ti si egzibicionista KARADŽIĆ: To mi kaže čovek s takvom frizurom

Društvo -
Ministar kulture i predsednik saveta REM razmenili teške optužbe nakon što su iz REM rekli da čekaju saglasnost Ministarstva kulture za svoju odluku

BEOGRAD - Taman što je doneta odluka da se rijaliti programi emituju isključivo posle 23 sata, juče je počeo novi rijaliti, ali ovoga puta u njemu učestvuju državni službenici.Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac isprozivao je Gorana Karadžića, predsednika saveta Regulatornog tela za elektronske medije, zamerivši mu što je naveo da će za odluku o zabrani emitovanja rijalitija pre 23 sata biti potrebna saglasnost Ministarstva kulture.Crne rupe u svemiru- Podržavam medijsku egzibiciju predsednika REM Gorana Karadžića da se rijaliti programi emituju posle 23 sata, uprkos tome što je nejasno kakvu vrstu formalno-pravnog akta u tom pogledu očekuje od Ministarstva kulture i informisanja. Nikakav zvanični dopis REM još nismo dobili, a ne znam ni zašto bismo jer je zakonski regulisano da je upravo REM nadležan za izricanje mera televizijskim emiterima - naveo je Tasovac u saopštenju.On je dodao da „u svakom slučaju zvanično upućuje svoj blagoslov Karadžiću za zakasnelu reakciju“.- Takođe mu stojim na raspolaganju ukoliko u narednih nekoliko dana iznenada reši da reaguje na zabrinjavajuće širenje crne rupe u svemiru - zaključio je Tasovac.Nije duhovitGoran Karadžić je, s druge strane, poručio ministru da se bolje upozna sa zakonima iz svog sektora koji u slučaju donošenja podzakonskih akata podrazumevaju saglasnost Ministarstva kulture.- Teško je prihvatiti komentare o medijskoj egzibiciji od čoveka s takvom frizurom. Pominjanje crne rupe u svemiru shvatio sam kao neuspeo pokušaj ministra da bude duhovit. Mislio sam da je on ozbiljan ministar medija i kulture, a ne nebeskih tela. Začuđen sam tonom njegovog pisma. Deluje mi kao da je ljut zbog odluke o rijalitijima - kaže Karadžić za Kurir.(M. L. - Lj. R.)

Milomir MarićRIJALITI JE SLIKA SRBIJEMilomir Marić, glavni i odgovorni urednik TV Hepi, kaže da ljudi koji su uveli zabranu za rijalitije zbog toga neće postati veća gospoda.- Rijaliti je više slika Srbije nego ti koji ga zabranjuju. Umislili su da su mesije koje od nemorala spasavaju Srbiju. Učesnici rijalitija su žrtve tranzicije i laka zabava koja nikog ne ugrožava. Više treba da nas brine nezaposlenost i odsustvo budućnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track