TENKOVSKI BIATLON U MOSKVI: Srbija vozi u prvoj trci, u tenkovima plave boje!
Foto: Ministarstvo

Održan žreb

TENKOVSKI BIATLON U MOSKVI: Srbija vozi u prvoj trci, u tenkovima plave boje!

Društvo -
Srpski tenkisti takmičiće se u štafetnoj trci sa timovima Indije, Kazahstana i Jermenije

BEOGRAD - U polufinalu Tenkovskog biatlona na Međunarodnim vojnim igrama u četvrtak, 13. avgusta, Srbija će voziti u prvoj trci na tenkovima plave boje, odlučeno je žrebom na poligonu Alabino, koji se nalazi nadomak Moskve, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Srpski tenkisti takmičiće se u štafetnoj trci sa timovima Indije, Kazahstana i Jermenije. U drugoj trci, koja će se voziti istog dana, nastupiće Tadžikistan, Rusija, Kina i Kirgizija.O boji tenkova, brojevima staza i redosledu starta odlučili su predstavnici ekipa izvlačenjem specijalno obeleženih čaura, navodi se u saopštenju.

U finale će se plasirati četiri reprezentacije čiji tenkisti budu ostvarili najbolja vremena, nezavisno od grupe u kojoj se takmiče.Imajući u vidu visok nivo obučenosti gotovo svih ekipa koje će se nadmetati u polufinalu, ishod je krajnje neizvestan, kaže se u saopštenju.Srpski oklopnjaci se od završetka prve faze takmičenja intenzivno pripremaju za sledeći nastup i nadaju se dobrom plasmanu i nastupu u finalu.

"Daćemo sve od sebe. Trudićemo se da dostojno predstavimo našu vojsku i našu zemlju", rekao je posle žreba kapiten našeg tima, komandir prve posade major Ninoslav Đuđić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track