TERETE GA ZA OBLJUBU DEČAKA: UNS, NUNS i kolege bezrezervno podržale Gorana Jevtića
Foto: Dragan Kadić

Otac dečaka podneo krivičnu prijavu

TERETE GA ZA OBLJUBU DEČAKA: UNS, NUNS i kolege bezrezervno podržale Gorana Jevtića

Društvo -
Podršku glumcu pružile su mnoge poznate ličnosti. Slobodan Stojanović ocenio da je reč o zapostavljenom tinejdžeru koji je željan pažnje, dok udruženja novinara oštro osuđuju pisanje medija koji su ga već proglasili krivim

BEOGRAD - Pošto je otac maloletnog dečaka iz Sombora podneo krivičnu prijavu protiv Gorana Jevtića u kojoj ga tereti da mu je obljubio sina, glumac se našao na udaru medija. Slučaj se trenutno ispituje a Jevtić je rekao da je reč o budalaštinama i da su to obične gluposti, a njegove kolegemu daju bezrezervnu podršku.

Podršku Jevtiću pružile su mnoge poznate ličnosti. Među prvima se oglasio gej aktivista Slobodan Stojanović, koji je ocenio da je reč o "zapostavljenom tinejdžeru koji je željan pažnje".

Zatim su se oglasili Dimitrije Vojnov, Kalina Kovačević, Biljana Lukić, a u odbranu su stala i udruženja UNS i NUNS, koji su kritikovali medije za kršenje Kodeksa novinara, zbog objavljivanja ovih navoda na naslovnoj strani.

"List je senzacionalistički pristupio temi koja ozbiljno može ugroziti prava Gorana Jevtića, bez obzira što je Jevtić javna ličnost. Mediji su, po Kodeksu novinara Srbije, dužni da poštuju pretpostavku nevinosti i ne smeju nikoga proglasiti krivim do izricanja sudske presude", navodi se u saopštenju UNS-a.

To udruženje saopštilo je da novinari tog medija nisu pristupili poslu s dužnom profesionalnom pažnjom, jer je glumac proglašen počiniocem krivičnog dela, iako se navodi iz privatne krivične prijave još uvek proveravaju u Tužilaštvu.

NUNS je, u saopštenju, uputio najoštrije kritike uredništvu, uz ocenu da je "grubo prekršen etički i profesionalni standard novinarstva".

Dramaturg i filmski kritičar Dimitrije Vojnov je putem Tvitera kritikovao novinarstvo danas, koje se, prema njegovim rečima koristi za razne ucene.

Spisateljica Biljana Lukić oštro je osudila optužbe koje bi mogle glumcu da unište život, a na novinske natpise odreagovala je i glumica Kalina Kovačević, koja se pitala da su stvari otišle predaleko.

U glumčevu odbranu stale su glumica Bojana Maljević, koja je napisala da glumac zbog naslovne strane može biti linčovan na ulici.

(EPK/Tanjug/Story)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track