TEROR NAD MEDIJIMA: Krivična protiv Tadića, Đilasa, Dinkića i Vučićevića!

Prijava prosleđena Tužilaštvu

TEROR NAD MEDIJIMA: Krivična protiv Tadića, Đilasa, Dinkića i Vučićevića!

Crna Hronika -
Na krivičnoj prijavi se nalazi više nekadašnjih ministara - Dušan Petrović, Mlađan Dinkić, Snežana Malović, Dijana Dragutinović

BEOGRAD - Osnivač dnevnih novina Kurir i Glas javnosti Radisav Rodić saopštio je da je Tužilaštvu za organizovani kriminal podneo krivičnu prijavu protiv, bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića i ukupno 23 lica, jer su ga "terorisali" kako bi mu, bivši gradonačenik i potpredsednik Demokratske stranke Dragan Đilas "oteo" Kurir.

Na krivičnoj prijavi se nalazi više nekadašnjih ministara - Dušan Petrović, Mlađan Dinkić, Snežana Malović, Dijana Dragutinović, tadašnji stečajni upravnik Veko inženjeringa, a kasnije ministar privrede Saša Radulović.

Rodić je prijavu podneo i protiv direktora policije Milorada Veljovića, kao i tadašnjih suvlasnika Medijske grupe Press Dragana J. Vučićevića, sada valasnika i glavnog urednika lista Informer i Svetomira Marjanovića, sadašnjeg urednika u listu Blic.

Kurir je bio problem jer je bio stub slobodnog novinarstva. Ja sam stalno govorio novinarima da sam ja žrtva njihove slobode pisanja jer nikad nisam došao u Kurir i rekao da nešto ne može da se napiše, već da kad god su imali dokaze mogli su da objave, rekao je Rodić na konferenciji za novinare, navodeći da je Đilas imao zadatak da, po zadatku Tadića, kupi Kurir.

Radisav Rodić, foto: Zorana Jevtić
Radisav Rodić, foto: Zorana Jevtić

Radisav Rodić u krivičnoj prijavi Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal do detalja opisuje način funkcionisanja ove kriminalne grupe koju su činila 23 lica koja su tada (a neki danas) zauzimala najviše državne funkcije, brutalno ih zloupotrebljavajući u funkciji političke odluke motivisane ličnim interesima Borisa Tadića i Mlađana Dinkića

Rodić je rekao da su ga pripadnici Poreske policije, "fingiranim i izmišljenim konstrukcijama, optužili za utaju poreza u iznosu od milijardu i sto miliona dinara" pa je slučaj tako zbog značaja došao na dnevni red Saveta za nacionalnu bezbednost.

"Sve se dešavalo tako da ja moram da budem zadržan u zatvoru sve dok Đilas ne preuzme Kurir i onda je bio uslov još da moj sin Aleksandar ostane formalni vlasnik Kurira dokle oni to traže da se ne zna da su oni oteli list", kaže Rodić, tvrdeći i da je zastrašivan da odustane od krivične prijave i javnog iznošenja sumnji.

U krivičnoj prijavi je navedeno da je u septembru 2009. "stvorena polička volja, koju su stvorili Boris Tadić, Mlađan Dinkić i, tada, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, da se zarad opstanka njihove koalicije na vlasti Rodić uhapsi i od njega prinudom optužbe za poresku utaju, iznudom otme Kurir."

Dačić se ne nalazi na krivičnoj prijavi već na listi predloženih svedoka, kao član Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj su i, kao "svedoci progona Rodića" predsednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar policije Nebojša Stefanović.

http://www.youtube.com/watch?v=MBMAskDBnhw
http://www.youtube.com/watch?v=lweM-7VDPDA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track