TMURAN DAN: Danas hladnije s kišom, razvedravanje od subote

Vremenska prognoza

TMURAN DAN: Danas hladnije s kišom, razvedravanje od subote

Društvo -
U upozorenju za područje Srbije do 24. oktobra navedeno je da se danas obilnije padavine očekuju u južnim, istočnim i severoistočnim predelima, oko 30 litara po kvadratnom metru za 12 časova, a na planinama dalje povecanje visine snežnog pokrivača

BEOGRAD - U Srbiji će danas biti oblačno i osetno svežije vreme, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom i maksimalnom temperaturom od šest do 11 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, krajem dana u skretanju na jugozapadni, a minimalna temperatura vazduha iznosiće od dva do sedam stepeni.

I u Beogradu će danas biti oblačno i osetno svežije vreme, povremeno sa kišom i maksimalnom temperaturom oko osam stepeni. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, krajem dana u skretanju na jugozapadni, a minimalna temperatura vazduha iznosiće oko pet stepeni.

U upozorenju za područje Srbije do 24. oktobra navedeno je da se danas obilnije padavine očekuju u južnim, istočnim i severoistočnim predelima, oko 30 litara po kvadratnom metru za 12 časova, a na planinama dalje povecanje visine snežnog pokrivača.

U Srbiji se, prema izgledima vremena za sedam dana, do 30. oktobra, u petak očekuje umereno i potpuno oblačno vreme, veći deo dana suvo, ujutru u severnim, kasno posle podne u južnim i istočnim predelima, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

U subotu pre podne očekuje se prestanak padavina, a posle podne postepeno razvedravanje.

Od nedelje do kraja perioda jutra će biti hladna, mestimično sa slabim mrazem, a tokom dana očekuje se pretežno sunčano vreme. U nedelju se u planinskim predelima, uz više oblačnosti, povremeno očekuje kratkotrajan sneg. Temperatura vazduha biće ispod proseka za kraj oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track