(VIDEO) TRAŽE PRAVDU: Sindikati podržavaju otpuštenu radnicu Jure obolelu od raka

Samohrana majka

(VIDEO) TRAŽE PRAVDU: Sindikati podržavaju otpuštenu radnicu Jure obolelu od raka

Društvo -

Udruženi sindikati Srbije Sloga zatražili su juče da premijer Aleksandar Vučić i Ministarstvo rada zaštite radnicu kompanije „Jura“ Violetu Petrović iz Niša, koja je otpušena dok je na bolovanju zbog karcinoma.

I Savez samostalnih sindikata Srbije juče je najavio da će besplatno pravno braniti radnicu iz Niša. Petrovićeva, samohrana majka, trenutno čeka četvrtu hemoterepiju i izazvala je buru u javnosti kada je na Fejsbuku objavila da su je iz „Jure“ obavestili da je dobila otkaz. Ona je, kaže, u ovoj korejskoj kompaniji bila zaposlena od juna prošle godine, a ugovori o radu produžavani su na šest meseci. Da joj ugovor neće biti produžen, javljeno joj je telefonom, uz poruku da uzme radnu knjižicu.

Iz „Jure“ se juče nisu oglašavali, dok je Ministarstvo rada započelo nadzor u fabrici.- S obzirom na to da je s Violetom Petrović zaključen ugovor o radu na određeno vreme, njoj je ugovor istekao 30. novembra 2016. Jedinu zaštitu od otkaza ugovora o radu na određeno vreme imaju zaposleni za vreme trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta - rečeno je u ministarstvu.

http://www.youtube.com/watch?v=mgKv4XncB3s

(J.P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track