TREBA VAM POSAO? DRŽAVA TRAŽI DIREKTORE: Imate 30 dana, a ove uslove morate da ispunite
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Objavljeni javni konkursi

TREBA VAM POSAO? DRŽAVA TRAŽI DIREKTORE: Imate 30 dana, a ove uslove morate da ispunite

Društvo -

BEOGRAD - Vlada Srbije objavila je danas javne konkurse za izbor direktora nekoliko javnih preduzeća.

Među njima su Srbijagas i Pošte Srbije. Konkursi su objavljeni i za Skijališta Srbije, Srbijavode, Elektromreže Srbije, Rezervat Uvac iz Nove Varoši, Park prirode Mokra Gora iz Užica i preduzeća za razvoj i unapredjenje informisanja putem elektronskih medija na srpskom jeziku u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija "Mreža-Most" sa sedištem u Beogradu.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od objavljivanja u Službenom glasniku.Ranije su raspisani javni konkursi za direktore 12 javnih preduzeća - Stara planina iz Knjaževca, Nuklearni objekti Srbije, Putevi Srbije, Transnafta, Koridori Srbije, Državna lutrija Srbije, Emisiona tehnika i veze, Javnog preduzeća za skloništa, kao i za četiri nacionalna parka: Tara, Djerdap, Fruška gora i Kopaonik.

Foto: Shutterstock/Ilustracija
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Direktori javnih preduzeća na javnom konkursu se biraju na četiri godine, a kandidati treba da imaju najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje i najmanje tri godine radnog iskustva u delatnostima kojima se bavi javno preduzeće.

Uslov je da nisu članovi organa političkih stranaka. Skupština Srbije usvojila je Zakon o javnim preduzećima krajem februara prošle godine, koji predvidja da se direktori javnih preduzeća u Srbiji biraju na javnom konkursu. Ministarstvo privrede podnete neotvorene prijave dostavlja vladinoj Komisiji za sprovodjenje konkursa za izbor direktora, u roku od tri dana od isteka roka za dostavljanje prijava, na razmatranje i dalje postupanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track