TUŽILAŠTVO ISPITUJE: Doktorka Janković pod sumnjom da je 5 godina trgovala srpskom decom
Foto: Shutter

Američka državljanka Kejsi Kalvarezi javno optužila doktorku Jasminu Janković

TUŽILAŠTVO ISPITUJE: Doktorka Janković pod sumnjom da je 5 godina trgovala srpskom decom

Društvo -
Doktorka Jasmina Janković je srpsku decu sa smetnjama u razvoju navodno "prodavala za usvajanje strancima i posredovala je u čak 30 usvajanja između 2006. i 20011. godine"

Američka državljanka Kejsi Kalvarezi javno je optužila doktorku Jasminu Janković, koja je ranije radila kao specijalistaCentra u Zvečanskoj, da je tražila i uzela 8.000 dolara i mnoštvo poklona u posredovanju pri usvajanju male Sofije, devojčice sa autizmom, iako je proces usvajanja u Srbiji praktično besplatan.

U Ministarstvu rada navode da su "prva nesporna saznanja dobili od američke državljanke L.S. koja nam je prosledila sve dokaze", a u Tužilaštvu "na osnovu dokumenata iz kojih proizlazi sumnja da je izvršeno krivično delo mi smo oformili predmet i dalji postupak podrazumeva proveru navoda iz tih dokaza"."Ukoliko srpskoj policiji bude potrebna bilo kakva naša pomoć bićemo im na raspolaganju. Doputovaćemo u Srbiju da svedočimo protiv doktorke Janković", navodi Kejsi Kavarezi, koja je kao dokaz navela i mejlove sa doktorkom Janković. U jednom od mejlova Kalvarezi pita Jankovićevu o konverziji dolara u evre, a Jankovićeva joj odgovara da "dolar nije toliko popularan u Srbiji".Ali, učiniću vam uslugu, kao što sam učinila i Džesi-Sju. Možete poneti dolare za takse, računajte na 6.000, a ja ću vam ih zameniti...". Osim tih 6.000 evra, kako tvrdi Kalvarezi, u hotelskoj sobi Jankovićevoj je dala dodatnih 2.000 evra. Kako se navodi, doktorka Jasmina Janković je srpsku decu sa smetnjama u razvoju navodno "prodavala za usvajanje strancima i posredovala je u čak 30 usvajanja između 2006. i 20011. godine".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track