UDOVICE ZGROŽENE GAŠIĆEVIM POKLONOM: Ministar tera cirkus s poginulima!
Foto: Marina Lopicic

Udovice o poklonu ministra odbrane

UDOVICE ZGROŽENE GAŠIĆEVIM POKLONOM: Ministar tera cirkus s poginulima!

Društvo -
Zatečena sam. Zaista je sramota. Imao je vremena da nađe maketu i pokloni je drugom ministru, a nije mogao da izdvoji da pozove nas, udovice heroja, kazala je Šefka Ljajić

BEOGRAD - Udovice poginulih u helikopterskoj nesreći 13. marta zgrožene su zbog postupka ministra odbrane Bratislava Gašića koji je poklonio maketu helikoptera za rođendan ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

- Zatečena sam. Zaista je sramota. Imao je vremena da nađe maketu i pokloni je drugom ministru, a nije mogao da izdvoji da pozove nas, udovice heroja, kako ih oni nazivaju, i da pita bar kako su nam deca - kazala je za medije Šefka Ljajić, udovica poginulog lekara Dževada Ljajića.Ništa od obećanih stipendijaOna je dodala da je taj postupak cinizam i teranje cirkusa s poginulima i njihovim porodicama.- To je katastrofa. Njih ne zanima kako se mi osećamo dok oni na neprikladan način proslavljaju rođendane. Za pola godine, nas nije pozvao niko iz Ministarstva zdravlja ili odbrane i pitao da li nam nešto treba. Obećali su da će deca dobiti stipendije, ali moj sin i ćerka nisu dobili ni dinara. Srbija je zaboravila na na porodice Veselinović i Ljajić - kazala je Violeta Veselinović, udovica medicinskog tehničara Miroslava Veselinovića.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Podsetimo, Gašić je u utorak, dan posle rođendana ministra Lončara, pre početka sednice Vlade, poklonio maketu helikoptera koja podseća na igračku. Izvori tvrde da nije bilo reakcija onih koji su primetili da Gašić daje maketu Lončaru ali da ministar zdravlja svakako nije mogao da sakrije nelagodu.Ovaj gest ne bi bio primećen da njih dvojica nisu bili među akterima slučaja pada helikoptera Vojske Srbije u kojem je život izgubilo sedam osoba. Bratislav Gašić je za medije rekao da su priče da je Lončaru poklonio maketu helikopetra "najobičnija glupost".Niko nije osumnjičenSlučaj o padu helikoptera još uvek je u fazi predistrage koja podrazumeva prikupljanje informacija i eventualnih dokaza koje obavlja policija. Još od sredine marta Više tužilaštvo izdalo je nalog policiji za pokretanje istrage. Pola godine kasnije predistražne radnje još uvek nisu završene. Saslušano je više desetina ljudi ali status osumnjičenog i dalje nema niko. Da li će neko dobiti status osumnjičenog biće poznato tek nakon okončanja predistrage i prosleđivanja podataka Višem tužilaštvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track