Udovičić sa tvorcima električnog traktora
Foto: Ministarstvo

Udovičić sa tvorcima električnog traktora

Društvo -

BEOGRAD - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa srpskim timom inženjera koji se plasirao u polufinale svetskog takmičenja preduzetnika u Stenfordu, čiji je pokrovitelj ove godine predsednik SAD Barak Obama.

Članovi tima "Idvorski elektrik traktor" osmislili su električni traktor koji, za razliku od konvencionalnog, ne zagađuje zemlju i vazduh, pouzdaniji je i povoljniji za eksploataciju i održavanje.

Nikola Popov, Dalibor Marković i Ivan Jovanov imaju šansu da se putem globalnog onlajn glasanja plasiraju u finale takmičenja, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

"Oduševili su me ovi mladi ljudi i njihov preduzetnički duh, kreativnost i ideje. Jako je važno da podržimo preduzetničke inicijative mladih, jer su oni resurs inovacija i budućnost Srbije. Zbog toga još jednom pozivam sve građane naše zemlje, ali i iz regiona i sveta da podrže ove momke tako što će glasati svakoga dana, jer su oni nešto najbolje što Srbija ima!", rekao je Udovičić.

Ove godine konkurisalo je 1.075 timova iz 104 zemlje sa ekonomijama u razvoju, a nakon intenzivne evaluacije od strane ekspertskih panela, samo 102 prijave su se kvalifikovale za polufinalnu fazu on-line globalnog glasanja. Udovičić je pre nekoliko dana putem Tvitera pozvao sve građane da glasaju za ovaj projekat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja