UJEDINJENI U HUMANOSTI: Jubilej 100 godina Rotari fondacije
Foto: Dušan Milenković

UJEDINJENI U HUMANOSTI: Jubilej 100 godina Rotari fondacije

Društvo -

BEOGRAD - Rotari distrikt 2483 Srbija i Crna Gora, proslavio je sinoć sto godina Rotari fondacije i 112 godina Rotari international organizacije.

Najveća i najstarija samostalna nevladina organizacija u svetu, jedan od osnivača Ujedinjenih nacija i jedina NVO koja ima stalnu stolicu u UN, ima 56 klubova u Srbiji i šest u Crnoj Gori, sa oko 1.200 članova.

Direktor AMG Dejan Wolf (desno)        Foto: Aleksandar Jovanović
Direktor AMG Dejan Wolf (desno) Foto: Aleksandar Jovanović

Kao organizacija poslovnih i profesionalnih ljudi, Rotari su ujedinjeni sa ciljem pružanja humanitarne pomoći, podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenju dobre volje i mira.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

- Nas je 1.200 u Srbiji i Crnoj Gori, to je mali broj, ali snaga nije u broju, već u veri i sposobnosti da se organizujemo, u hrabrosti da sledimo svoje ciljeve i u posvećenosti. Nema te zajednice koja je rešila sve probleme, a to je prostor za nas, za ljude koji nisu sebični, koji imaju snagu i spremnost da rade u svojoj zajednici - rekao je sinoć pozdravljajući brojne goste Velibor Zolak, guverner distrikta 2483 Srbija i Crna Gora.A. S. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track