UOČI GLASANJA U UNESKO Hožda: Pojačano obezbeđenje crkava i manastira na Kosovu

UOČI GLASANJA U UNESKO Hožda: Pojačano obezbeđenje crkava i manastira na Kosovu

Društvo -
Kosovska policija pojačala je obezbeđivanje kulturne baštine i verskih objekata, kako bi sprečila eventualne incidente u očekivanju glasanja o članstvu Kosova u Unesko.

Pojačano obezbeđivanje verskih objekata urađeno je kako bi se sprečili eventualni incidenti, izjavio je portparol kosovske policije Daut Hodža, dodajući da se radi o neophodnim merama kako bi se situacija održala mirnom.

Hodža je napomenuo da je kosovska policija stalno angažovana na zaštiti kulturnog i verskog nasleđa, javili su elektronski mediji u Prištini, a preneo RTS.

"Neki od objekata se čuvaju 24 sata sedam dana u nedelji, dok su ostali objekti pod nadzorom kosovske policije u njenim redovnim aktivnostima", dodao je Hodža.

Prema njegovim rečima, poslednjih dana policija je intenzivirala aktivnosti na zaštiti objekata u cilju sprečavanja eventualnih incidenata, koji bi imali uticaja na procese koji se odvijaju.

Kosovska policija ima dobru saradnju sa svim relevantnim institucijama i resornim ministarstvom", rekao je Hodža, dodajući da u protekla dva meseca nije bilo nikakvih incidenata ili napada na kulturno i versko nasleđe na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track