UZEO I ZEMLJIŠTE: Kad otima, ministar Gašić na boga ne misli!

Ne zna da stane

UZEO I ZEMLJIŠTE: Kad otima, ministar Gašić na boga ne misli!

Društvo -
Bahato Skupština grada Kruševca u vreme dok je aktuelni ministar odbrane bio gradonačelnik oduzela zemlju od aero-kluba i postavila avion

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić oteo je zemljište na kojem je krajem prošle godine u rodnom Kruševcu postavio „mig-21 bis“ od aero-kluba „Mihajlo Živić“, otkriva Kurir.- U vreme dok je Gašić bio gradonačelnik Kruševca, Skupština grada je pismeno obavestila aero-klub da mu se oduzima zemljište na kojem postoje, i to zato što je, kako je navedeno, ta lokacija predviđena za širenje grada i izgradnju komercijalnih sadržaja. Grad je, naime, smatrao da je to njegovo zemljište i želeo je da ga unovči, te je zbog navodnog privlačenja investitora tamo postavljen „mig“. Aero-klub je zato pravdu potražio na sudu, gde je dobio spor s Gradom. Preciznije, poništena je odluka o oduzimanju zemljišta - priča izvor Kurira.Izvor dodaje da gradska vlast takvu odluku nije prihvatila, već je klubu još jednom poslala rešenje o oduzimanju zemljišta, što je dve strane opet dovelo do suda. Iako je postupak u toku, to nije sprečilo vlast da na spornom zemljištu postavi „mig“ dobijen od države.Ivan Lazarević iz aero-kluba kaže za Kurir da je takav potez lokalne vlasti i te kako sporan.- Izgleda da je politika Grada da se građevinske dozvole izdaju bez rešavanja imovinsko-pravnih odnosa, pa su tako izdali dozvolu i za postavljenje „miga-21“, i to na tuđoj zemlji. Zato smo sada na sudu - kaže Lazarević dodajući da u Gradu važi „zakon jačeg“.Inače, ukoliko sud još jednom potvrdi da je zemljište u vlasništvu aero-kluba, čuveni „mig“ može da bude i uklonjen.Ministar Gašić i aktuelni gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović juče nisu odgovarali na pozive.Podsetimo, kako je Kurir pisao, Ministarstvo odbrane je prošle godine otpisalo i poklonilo jedan avion samo da bi nekadašnjem gradonačelniku Kruševca ispunili želju da u tom gradu postavi „mig“.

Ministarstvo odbrane gradu dodelili jedan od 50 poklonjenih avionaKRUŠEVAC DAO 1,2 MILIONA DINARAU Ministarstvu odbrane, koje je nakon Gašićeve molbe odlučilo da otpiše jedan „mig“, navode da je to samo jedan od 50 vazduhoplova koje su dosad dodelili širom Srbije.- Reč je o vazduhoplovima kojima je istekao vek upotrebe i koji se nalaze u statusu „suvišan za potrebe Ministarstva i Vojske Srbije“. Razmatrajući zahtev Kruševca i imajući u vidu da postoje suvišni „migovi-21“ koji su duže u statusu prodaje, doneta je odluka da se jedan od njih dodeli Kruševcu na čuvanje i korišćenje. Rešenjem ministarstva definisano je da se „mig 21“ prevede u eksponat i dodeli Muzeju jugoslovenskog ratnog vazduhoplovstva. Pripremljeni eksponat je privremeno dodeljen Kruševcu, ali ostaje u vlasništvu muzeja - navode oni i dodaju:- Troškove prevođenja rashodovanog aviona u muzejski eksponat, transporta i postavljanja na postament, u iznosu od oko 1,2 miliona dinara, snosio je Kruševac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track