UŽIČKOG HIRURGA PODRŽALA ĆERKA PACIJENTA: Neka slika mog oca bude svima opomena
Foto: Facebook

Brani dr Edina Mutavelića

UŽIČKOG HIRURGA PODRŽALA ĆERKA PACIJENTA: Neka slika mog oca bude svima opomena

Društvo -
Mogu samo da vam kažem veliko hvala, ali to je stvarno previše malo za to što ste učinili, tj spasli život jednom čoveku. A taj čovek nije niko drugi nego moj tata, navodi Verica Faust

UŽICE - Užičkom hirurgu dr Edinu Mutaveliću, poznatijem kao Didi, koji je prošle sedmice na svom Fejsbuk profulu objavio snimak hirurškog zahvata vađenja noža iz grudi pacijenta koji je sam sebi zabio oštricu, kao i fotografije noža u grudima, pored velike podrške javnosti stiglo je i pismo ćerke pacijenta Radojice J. koja živi u Švajcarskoj.

Ona je u pismu doktoru izrazila veliku zahvalnost što je spasao život njenom ocu i osudila sve one koji su napali dr Mutevelića.

"Kao prvo, mogu samo da vam kažem veliko hvala, ali to je stvarno previše malo za to što ste učinili, tj spasli život jednom čoveku. A taj čovek nije niko drugi nego moj tata... Sve sam pročitala i videla slike i ne znam šta da vam još kažem. Vi ste za mene jedan veliki junak, borite se za nešto što može da spase život bilo kome, pa čak i onima koji vas sad optužuju zato što ste objavili slike na Fejsbuku. Zašto je moj tata to uradio stvarno mi nije jasno, međutim, svi mi možemo da pravimo greške. Ne znam više šta da vam kažem, još uvek pišem kroz suze, još jednom veliko, veliko hvala. Ako želite možete i ovu poruku objaviti na Fejsbuku. Ja sam samo htela da vama kažem šta osećam. Nadam se najboljem za vas, a i za mog tatu, jer imam samo jednog... Očekujem vaš odgovor".

U potpisu: Verica Faust, najstarija ćerka Radojice J.

Foto: Facebook/Edin Mutavelić
Foto: Facebook/Edin Mutavelić

Pored ovoga, doktoru Muteveliću i dalje stižu mnogobrojne podrške i čestitke što je uspešan u svom radu i što je skrenuo pažnju na to šta se sve objavljuje na društvenim mrežama i medijima, dok u blnicama nema ni ljudstve, ni osnovnih sredstava za rad.

O postupku dr Mutevelića daće mišljenje Komisija za spoljni i unutrašnji nador, kao i Etički odbor Lekarske komore Srbije i Etički odbor ZC Užice.

Dr Mioš Božović, direktor ZC Užice, izjavio je da ima usmenu izjavu članova komisije da je doktor stručno i bez greške odradio svoj deo posla, a da će se utvđivati da li je objavama fotografija prekršio prava pacijenta.

(Naše novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track