VBA VAN KONTROLE: Vrhovni kasacioni sud nije odobrio praćenje i prisluškivanje?!

Predsednik suda progovorio

VBA VAN KONTROLE: Vrhovni kasacioni sud nije odobrio praćenje i prisluškivanje?!

Društvo -
Ukoliko je VBA prikupljala podatke o nosiocima pravosudnih funkcija, liderima političkih partija i sindikata, kako to sumnja Saša Janković, to je radila bez odobrenja, rekao je Milojević

BEOGRAD - Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević izjavio je danas da Vojnobezbednosna agencija (VBA) nikad nije dobila nalog za praćenje civila od suda i sumnje ombudsmana Saše Jankovića bi morale hitno i detaljno da se ispitaju.

Ukoliko je VBA prikupljala podatke o nosiocima pravosudnih funkcija, liderima političkih partija i sindikata, kako to sumnja Saša Janković, to je radila bez odobrenja, rekao je Milojević za televiziju N1.

Vojnobezbednosna agencija nije dobila nijedno odobrenje nadležnih sudova da prikuplja i analizira podatke o pripadniku bilo koje političke stranke, sindikata ili bilo kog sudije ili tužioca, tvrdi Milojević.

Ne znam koji termin da upotrebim, ali sigurno je da Vrhovni kasacioni sud nije izdao nijednu naredbu koja nije u skladu sa zakonom, posebno imajući u vidu činjenicu da VBA može da prisluškuje samo vojna lica, rekao je Milojević.

Milojević je uveren da ni on, niti sudije koje je ovlastio da u njegovom odsustvu daju takve naredbe, nisu prekršili zakon.

Sigurno je da nije bila nijedna naredba koja je izdata za prisluškivanje ili praćenje za civilno lice, ponovio je on.

Milojević nije mogao da pruži podatke o obimu prisluškivanja ili drugih vidova praćenja i kontrole, jer su oni tajni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track