VEJE KO LUD: Aprilski sneg pada u Sjenici i na Kopaoniku
Foto: Rojters

Nije šala

VEJE KO LUD: Aprilski sneg pada u Sjenici i na Kopaoniku

Društvo -
Najtoplije je na Paliću, u Kikindi, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu i Negotinu, gde je u 13 časova izmereno 12 stepeni, a najhladnije na Kopaoniku, gde je temperatura vazduha iznosila minus 4

BEOGRAD - Jak sneg pada u Sjenici, a sneg umerenog intenziteta veje na Kopaoniku, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Najtoplije je na Paliću, u Kikindi, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu i Negotinu, gde je u 13 časova izmereno 12 stepeni, a najhladnije na Kopaoniku, gde je temperatura vazduha iznosila minus četiri stepena.

U Somboru, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Beogradu i Ćupriji izmereno je 11, a u Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Valjevu, Kragujevcu, Nišu, Leskovcu i Zaječaru 10 stepeni.U Kruševcu i Vranju izmereno je devet, Kraljevu, Kuršumliji i Dimitrovgradu osam, Požegi sedam, Novom Sadu šest, na Crnom Vrhu tri, Zlatiboru dva, a u Sjenici jedan stepen. Slaba kiša trenutno pada u Nišu. Sneg je na Kopaoniku visok 103, a na Zlatiboru četiri centimetra.

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano vreme, a uveče na severozapadu, tokom noći i u ostalim krajevima, očekuje se naoblačenje, mestimično sa kišom, u planinama sa snegom.Kako je saopštio ranije danas RHMZ, vetar će biti slab i umeren, zapadni i jugozapadni, tokom noći u pojačanju i skretanju na severozapadni.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus jedan do pet, a najviša dnevna od devet do 14 stepeni.I u Beogradu će sutra biti pretežno sunčano vreme, a uveče se očekuje naoblacenje, tokom noći povremeno kiša.Vetar će biti slab i umeren, zapadni i jugozapadni, tokom noći u pojačanju i skretanju na severozapadni.Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko tri, a najvišadnevna oko 14 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana do 9. aprila,u petak biti suvo i u većini mesta pretežno sunčano i vetrovito vreme sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom.U subotu pre podne na zapadu i jugozapadu, do kraja dana i u ostalim krajevima, očekuje se naoblačenje mestimično sa kišom.

U nedelju i ponedeljak pre podne biće oblačno i kišovito, u planinama sa snegom.Lokalno se očekuju obilnije padavine, a u planinskim predelima povećanje visine snežnog pokrivača.Do kraja perioda biće promenljivo oblačno, ponegde sa slabom kišom, u planinama sa snegom.Temperatura vazduha iznosiće oko ili malo ispod prosečnih vrednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track