VELJOVIĆ: Srbija uprkos povećanom broju migranata je bezbedna zemlja
Foto: Dado đilas

formira se jedinstvena baza podataka azilanata

VELJOVIĆ: Srbija uprkos povećanom broju migranata je bezbedna zemlja

Društvo -
Veljović je, povodom nedavne preporuke italijanskog ministratsva spoljnih poslova da budu oprezni prilikom dolaska u našu zemlju, izjavio da je Srbija potpuno bezbedna zemlja i da je policija ta koja garantuje bezbednost

BEOGRAD - Direktor policije Milorad Veljović izjavio je danas da je Srbija, uprkos povećanom broju migranata, bezbedna zemlja i da građani nemaju razloga za brigu.

Veljović je, povodom nedavne preporuke italijanskog ministratsva spoljnih poslova da budu oprezni prilikom dolaska u našu zemlju, izjavio da je Srbija potpuno bezbedna zemlja i da je policija ta koja garantuje bezbednost.

"Činjenica je da ovoliki broj migranata koji gravitiraju dalje uvek nosi mogućnost eventualno nečeg što nikome ne bi bilo u interesu", rekao je on na konferenciji za novinare.

Veljović je dodao i da će zato srpska policija sa kolegama iz Austrije, Nemačke i Mađarske formirati bazu podataka svih migranata kako bi imala informacije o njima.

"Građani ne treba da brinu za svoju bezbednost, a policija je ta koja je obavezna da im je pruži i koja im to i garantuje", rekao je Veljović.

Veljović je prethodno razgovarao sa direktorima policije iz Austrije, Nemačke i Mađarske Diterom Romanom, Konradom Koglerom i Karoljom Papom o zajednickim aktivnostima u suzbijanju ilegalnih migranata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track