VELS: Ministar Gašić sastao se ministrom odbrane Rumunije
Foto: Marina Lopičić

Na marginama

VELS: Ministar Gašić sastao se ministrom odbrane Rumunije

Društvo -
Tokom susreta sa Mirčom Dušom istaknuto je da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i da je dosadašnja saradnja primer razvijanja prijateljskih odnosa u regionu, saopštilo je Ministarstvo odbrane

VELS - Ministar odbrane Bratislav Gašić sastao se na marginama NATO samita u Velsu sa ministrom odbrane Rumunije Mirčom Dušom.

Tom prilikom je istaknuto da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i da je dosadašnja saradnja primer razvijanja prijateljskih odnosa u regionu, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Gašić je tokom sastanka zahvalio Rumuniji na podršci u procesu evrointegracija i na pomoći tokom poplava gde je, kako je rečeno, potvrđeno da dve zemlje rade na stvaranju povoljnijeg okruženja koje bi trebalo da obezbedi prosperitet i razvoj.

Gašić i Duša analizirali su i rezultate koji su ostvareni u oblasti odbrane uz saradnju u domenu zajedničkih vežbi i obuke, saobraćaja i transporta i razmenu iskustva u reformi sistema odbrane, posebno su izdvojeni rezultati u oblasti vojnog vazduhoplovstva.

"Želimo da razmenimo iskustva koja su rumunski vojnici stekli i u borbenim grupama EU, ali i ona koja se odnose na predstavljanje sistema odbrane i u ostalim strukturama koje funkcionišu u okviru Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike", rekao je Gašić.

Dvojica ministara zaključila su da je održavanje sastanaka na najvišem nivou važno jer se njima definišu strateške smernice buduće saradnje u oblasti odbrane.Gašić je pozvao rumunskog kolegu da u narednom periodu i zvanično poseti Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track