VERBIĆ: Platni razredi jedino rešenje za prosvetare
Foto: Aleksandar Jovanovic Cile

Kolektivni ugovor do januara 2015.

VERBIĆ: Platni razredi jedino rešenje za prosvetare

Društvo -
Jedino pravo rešenje za status nastavnika je da budu u pravoj platnoj grupi, da to definišemo i da to usvoji skupština. Jedino kada nastavnici budu imali platu koja je u skladu sa njihovom odgovornošću i nivoom obrazovanja tek tada ćemo imati rezultat, rekao je Verbić

BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić poručio je danas da će jedino ustanovljavanje platnih razreda rešiti problem prosvetnih radnika, istakavši da taj posao ne može da bude završen „prekosutra“.

„Jedino pravo rešenje za status nastavnika je da budu u pravoj platnoj grupi, da to definišemo i da to usvoji skupština...To nije nešto što ćemo imati prekosutra kao rezultat, ali smatramo da je prioritet. Jedino kada nastavnici budu imali platu koja je u skladu sa njihovom odgovornošću i nivoom obrazovanja tek tada ćemo imati rezultat“, rekao je Verbić novinarima u pauzi skupa Dostignuća mladih u Srbiji.

Kaže i da očekuje da kolektivni ugovor bude završen i pre roka, odnosno januara 2015. godine.

„Otpočet je rad na izradi kolektivnog ugvora što je bio zahtev sindikata i očekujemo da on bude završen pre roka“, kazao je ministar.

On je ponovio da jedino zahtev o izuzimanju od smanjenja plata prosvetnih radnika ne može da bude ispunjen, a najavio da će sutra razgovarati sa predstavnicima sindikata o kolektivnom ugovoru.

„Treći zahtev je onaj koji je najvažniji za mnoge predstavnike sindikata i to je onaj zahtev kome ne možemo da izađemo u susret“, rekao je Verbić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track