Verbić: Prosvetna inspekcija napravila uviđaj, uskoro o blokadi Filozofskog
Foto: Zorana Jevtić

Ministar prosvete o studentskim protestima

Verbić: Prosvetna inspekcija napravila uviđaj, uskoro o blokadi Filozofskog

Društvo -
On je ocenio da je situacija na tom fakultetu vrlo osetljiva, i tim povodom izrazio želju da će se blokada što pre završiti

BEOGRAD - Prosvetna inspekcija uskoro će izaći sa rešenjem blokade nastave na Filozofskom fakultetu, najavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić.

"Prosvetna inspekcija je bila, napravila uviđaj i uskoro ćete saznati šta će naložiti", rekao je Verbić novinarima u Beogradu.

On je ocenio da je situacija na tom fakultetu "vrlo osetljiva", i tim povodom izrazio želju da će se blokada što pre završiti.

"Ministarstvo se trudi da pomogne, sasluša i posavetuje. Tako ćemo i nastaviti, jer nam je želja da se blokada što pre završi", dodao je ministar.

Blokada na Filozofskom fakultetu traje više od šest nedelja, a studentima su ispunjeni zahtevi da oni koji su upisani 2006. godine, mogu da nastave studije, iako im je status studenta istekao, da se ne naplaćuju dve ispitne prijave i da peta godina studija bude budžetska. Uprava fakulteta nije ispunila jedan zahtev - da mogu besplatno da prijave više od 60 ESPB bodova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track