Verbić u domove uselio samo studentkinje!
Foto: Zorana Jevtić

Ministar prosvete zaboravio na muškarce

Verbić u domove uselio samo studentkinje!

Društvo -
Ministar je naglasio da u Srbiji nedostaje studentskih kapaciteta, s obzirom na to da svake godine mnogo studenata ostane bez sobe

BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, uoči početka nove studentske godine, uručio je juče ključeve soba najbolje rangiranim studentkinjama na prvoj raspodeli za smeštaj u domovima u Beogradu.Na pitanje ekipe Kurira zašto ključeve dodeljuje samo devojkama, ministar Verbić je odgovorio da je pitanje vrlo zanimljivo.- Uručujem ključeve samo devojkama zato što je moj PR tako odlučio i oni sigurno imaju dobar razlog za to - prokomentarisao je on.

Srećna... Anđela Brašić
Srećna... Anđela Brašić

Ministar je naglasio da u Srbiji nedostaje studentskih kapaciteta, s obzirom na to da svake godine mnogo studenata ostane bez sobe.- Zasad nema proširenja kapaciteta u Beogradu, ali će ih biti u Čačku i Užicu - kaže Verbić.Smeštaj u domovima u Beogradu mesečno košta 1.500 dinara, a ishrana 5.100 dinara.Među pet najbolje rangiranih studentkinja koje su dobile ključeve našla se Anđela Brašić iz Vrnjačke Banje, koja će studirati farmaciju.- Bila sam vukovac. Dobila sam sobu u domu na Karaburmi i mnogo sam srećna - kaže ova brucoškinja.(M. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track