(VIDEO) 3.000 MIGRANATA U PREŠEVU: Čekaju papire kako bi krenuli ka Zapadnoj Evropi!
Foto: Printscreen Rumble

Registracija

(VIDEO) 3.000 MIGRANATA U PREŠEVU: Čekaju papire kako bi krenuli ka Zapadnoj Evropi!

Društvo -
Kroz Srbiju je, prema grubim procenama, do sada prošlo više od 200.000 ljudi, a najviše migranata ima u Preševu i Miratovcu, gde svakodnevno dolaze u velikom broju.

Poslednje slike stižu iz Preševa gde je oko 3.000 migranata provela je noć u Preševu čekajući da dobije potrebne papire kako bi nastavili put ka Zapadnoj Evropi.

Source: Migrants line up for registration papers in Serbia by ReutersNews on Rumble

Podsetimo, Evropska unija zatražila je od Srbije da vojne kasarne ustupi izbeglicama s Bliskog istoka koje se tokom zime budu duže zadržale u našoj zemlji, saznaje Kurir.

Na nedavno održanom samitu o migrantima u Briselu dogovoreno je i da će svaka tranzitna zemlja zadržati određenu kvotu migranata kako bi pomogla Nemačkoj da se pripremi za njihov prihvat.

S druge strane, predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je nedavno u Ljubljani da Srbija ne razmatra postavljenje žičane ograde na granici kako bi sprečila dolazak migranata.

Gojković je na konferenciji za novinare s predsednikom Državnog zbora Slovenije Milanom Brglezom rekla da se Srbija "slaže da svaka država, koja je suočena s ovim problemom traži svoje puteve i da na najbolji način zaštiti svoje interese", ali da od EU očekuje da se "nađe zajedničko rešenje" izbegličku krizu.

Na pitanje novinara da li Srbija razmišlja o postavljanju žičane ograde na svojim granicama, ona je odlučno rekla ne, navodeći da bi "ti ljudi i dalje tražili svoje puteve ka zapadnoj Evropi."

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track