(VIDEO, FOTO) TO SE GOSPOD USELIO U ME: Spot za obnovu Đurđevih stupova
Foto: Manastir Đurđevi Stupovi

Obnova drevnog Nemanjićkog hrama

(VIDEO, FOTO) TO SE GOSPOD USELIO U ME: Spot za obnovu Đurđevih stupova

Društvo -

Spot je namenjen akciji "Zvono za Stupove", a svi koji to žele učešće mogu uzeti pozivom na broj 064/737

U sklopu misionarske akcije "Obnovimo sebe - podignimo Stupove", namenjen obnovi manastira Đurđevi stupovi u Starom Rasu kod Novog Pazara, urađen je spot za pesmu koja nosi naziv "To se Gospod uselio u me".

Spot je namenjen akciji "Zvono za Stupove", a svi koji to žele učešće mogu uzeti pozivom (ne porukom) na broj 064/737.

- Spot je namenjen mladima sa porukom radosti, zajednice, ljubavi, duhovne potrebe, smirenja i pokajanja - kaže za Portal Kurira iguman Gerasim, starešina manastira Đurđevi stupovi.

U novom spotu učestvuju glumci Ivan Bosiljčić, Brankica Sebastijanović, Luka Gemaljević, Ivana Nikolić, Ivana Dabić, Marija Drobnjak, Ivana i Nevena Jolović, Marija Simović, Dijana Jovanović, Dunja Milojević, zatim KUD Ras, KUD Golija, violinistkinja Jovana Savić...

Popularni srpski glumac Ivan Bosiljčić rekao je "da se raduje što učestvuje u akciji "Podignimo Stupove" i što vidi veliki broj mladih koji prate prave vrednosti života"

- Srećan post Božićni da bude na zdravlje i spasenje! - istakao je Bosiljčić.

Ivana Dabić, koja učestvuje u spotu, rekla je da mladi traže utehu i pomoć i blagoslov od Boga!

Luka Gemaljević, takođe jedan od aktera spota ističe:

"Bogu hvala da i mi mladi pomažemo obnovu manastira i učestvujemo u akciji "Obnovimo sebe - podignimo Stupove". Ovaj spot upućen je mladima i drago mi je da su mladi u spotu i da moja generacija živi pobožno i veruje u Boga i živi pravoslavno!".

Drevni srpski hram Đurđevi stupovi u Starom Rasu kod Novog Pazara zadužbina je Stefana Nemanje (Svetog Simeona Mirotočivog). Podignut je 1171. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track