VIDEO KOSMIČKI FENOMEN BEZ PRESEDANA: Plavi Mesec večeras nad Srbijom!
Foto: Fonet

Sledeći na nebu tek u januaru 2018.

VIDEO KOSMIČKI FENOMEN BEZ PRESEDANA: Plavi Mesec večeras nad Srbijom!

Društvo -
Reč je o pojavi kada u jednom kalendarskom mesecu prirodni Zemljin satelit čak dvaput dosegne punu fazu - uštap. Astrološki, označava prelomni trenutak u našim životima kada nam se ukazuju šanse koje se dešavaju jednom u životu

BEOGRAD - Na nebu iznad Srbije večeras će se pojaviti plavi Mesec.

Reč je o pojavi kada u jednom kalendarskom mesecu ovaj prirodni Zemljin satelit čak dvaput dosegne punu fazu - uštap.

SADA ILI NIKADA: Sutra je Plavi Mesec, prelomni trenutak od kog i astrolozi strahuju

Pun Mesec smo videli 1. jula, a videćemo ga i večeras - 31. jula. Plavi Mesec poslednji put smo videli pre tri godine - 1. i 31. avgusta 2012. To znači da se večeras na nebu neće pojaviti Mesec koji je stvarno plav već je reč o pojavi koja nosi takvo ime, odnosno označava drugo pojavljivanje punog Meseca u jednom kalendarskom mesecu - upravo ono što će se na nebu dogoditi večeras.

Inače, postoje situacije kada Mesec stvarno poplavi a to su velike erupcije vulkana kada pepeo dospe u atmosferu pa se sa Zemlje čini da je poplaveo.

Zaista plav Mesec poslednji put je viđen u Edinburgu, u Škotskoj, septembra 1950. Sledeći plavi Mesec pojaviće se na nebu tek u januaru 2018. godine.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Astrološki, plavi Mesec označava prelomni trenutak u našim životima kada nam se ukazuju šanse koje se dešavaju samo jednom u životu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track