(VIDEO) MIHAJLOVIĆEVA: Ove godine novih 86 km auto-puta i obnova 120 km oštećenih puteva
Foto: Printscreen Tanjug

Obilazak

(VIDEO) MIHAJLOVIĆEVA: Ove godine novih 86 km auto-puta i obnova 120 km oštećenih puteva

Društvo -
Na Koridoru 10 radi brže nego prethodnih godina, a u Srbiji se trenutno gradi 10 puta više nego 2012. godine, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će u ovoj godini biti izgrađeno 86 kilometara auto-puta i obnovljeno više od 120 kilometara puteva u Srbijii.

U okviru kontrole radova na obnovi puteva Mihajlovićeva je danas obišla opštine Svrljig, Knjaževac i Sokobanju. Tokom obilaska radova u Ulici Vase Albanca koja je deo državnog puta u Svrljigu, ona je najavila da će u plan za sledeću godinu ući i gradnja puta od Svrljiga do Babinog Zuba. Prema njenim rečima, to je neophodno za razvoj turizma i povezivanje Stare planine sa niškim Aerodromom "Konstantin Veliki".

U saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture se navodi da je Mihajlovićeva rekla da se na Koridoru 10 radi brže nego prethodnih godina i da se trenutno gradi 10 puta više u Srbiji nego 2012. godine, kao i da je obezbeđeno 400 miliona evra za obnovu 1.100 kilometara puteva širom Srbije.

Mihajlovićeva je, u okviru svrljiške manifestacije "Belmužijada" otvorila i bazen čiju je gradnju finansirala lokalna samouprava. Obilazeći Sokobanju, ona je rekla da je za sledeću godinu planirana obnova puta koji povezuje taj grad sa Knjaževcem i Zaječarom, što će omogućiti brži razvoj turizma.

"Moj zadatak je da obezbedim kvalitetnu infrastrukturu i puteve, kao i da postojeći putevi budu rehabilitovani da bi turisti mogli da dođu do mesta poput Sokobanje", rekla je Mihajlovićeva i dodala da će ove godine biti završena obnova jednog dela puta, a da će u 2016. biti obnovljen potez prema Knajževcu i Zaječaru. Ministarka je istakla da autoputem kroz Srbiju trenutno prolazi mnogo više vozila, kao i da su na autoputevima gužve jer se gradi i u jeku je građevinska sezona.

U saopštenju se navodi da je Mihajlovićeva kao primer navela most kod Velike Plane i dodala da će se u narednom periodu na autoputu raditi još četiri mosta. Ministarka je posetila preduzeće "Plastomet" u Knjaževcu gde je poručila da će Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost nastaviti da radi na ekonomskom osnaživanju žena i njihovom većem uključivanju u politički život. Mihajlovićeva je poručila da će Koordinaciono telo na razvoju ženskog preduzetništva raditi sa Privrednom komorom Srbije i podsetila da i Fond za razvoj ima poseban odsek za žensko preduzetništvo. "Žene u Srbiji su za isti posao 30 odsto manje plaćene od mušakaraca i zato je važno da razvijamo žensko preduzetništvo i da bude više žena vlasnica firmi", rekla je ; ona. (Kraj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track