(VIDEO) Pogledajte vežbe ruskih specijalaca u Srbiji!
Foto: Printscreen

Srem 2014

(VIDEO) Pogledajte vežbe ruskih specijalaca u Srbiji!

Društvo -
Na sletnu stazu Grabovci u Sremu iz aviona Vojno-transportne avijacije ruskog ratnog vazduhoplovstva uspešno su prizemljila dva desantna borbena guseničara

BEOGRAD - U okviru priprema zajedničke rusko-srpske antiterorističke taktičke vežbe "Srem 2014", iz vazduha su spuštena dva borbena desantna vozila BMD-2 što je prvo takvo iskrcavanje koje je vojska Rusije izvela u Srbiji, javili su danas ruski mediji.

Na sletnu stazu "Grabovci" u Sremu iz aviona Vojno-transportne avijacije ruskog ratnog vazduhoplovstva uspešno su prizemljila dva desantna borbena guseničara BMD-2. U tu svrhu korišćeni su specijalni padobranski sistemi MKS-350-9 i PBS-916, prenela je agenciji TAS S Informativna služba Ministarstva odbrane Rusije.

U skladu s planom zajedničkih vežbi, izveden je i desant na specijalnim padobranima tipa "krilo" iz aviona "Antonov-26" Vazduhoplovstva Vojske Srbije, koji pripada jedinici specijalne namene.

Jedinice specijalne namene sletele su u reonu održavanja zajedničkih antiterorističke vežbe, rekao je izvor iz ruske vojske.

Manevri "Srem 2014" održavaju se u skladu s planom međunarodne vojne saradnje Oružanih snaga Ruske Federacije, a učestvuju jedinice 106. Tulske Gardijske vazduhoplovno-desantne divizije.

http://www.youtube.com/watch?v=JBNj00dEQHU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track