VLADIMIRE SPASI SRBIJU: Ovako ruski mediji izveštavaju o Putinovoj poseti Beogradu

Odjeci parade

VLADIMIRE SPASI SRBIJU: Ovako ruski mediji izveštavaju o Putinovoj poseti Beogradu

Društvo -
Rusija 24 je direktno prenosila vojnu paradu u Beogradu i obraćanje Putina. Sve televizije su navele da su desetine hiljada građana Beograda napravili miting podrške Rusiji i Putinu, da su nosili ruske zastave, kao i portrete Putina i ruskog cara Nikolaja Drugog

MOSKVA - Sve ruske državne televizije su na početku informativnih programa detaljno izvestile o poseti predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji. Posete predsednika Putina inostranstvu su uobičajeno u centru pažnje ruskih medija, a ovoga puta dve TV su naglasile da Srbija nije uvela sankcije Rusiji uprkos pritiscima SAD i EU, i uz to su navele izjave srpskih zvaničnika o tome.

Rusija 24 je direktno prenosila vojnu paradu u Beogradu i obraćanje Putina. Sve televizije su navele da su desetine hiljada građana Beograda napravili miting podrške Rusiji i Putinu, da su nosili ruske zastave, kao i portrete Putina i ruskog cara Nikolaja Drugog i transparent "Vladimire, spasi Srbiju".

Prvi kanal ruske TV je u izveštaju koji je trajao oko 13 minuta detaljno preneo sadržaj današnje posete, izjave Putina i predsednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića, navodeći da je saradnja u oblasti gasa bila dominantna tema. Ta TV je navela da je tokom posete Srbiji Putin "govorio mnogo o onome što objedinjuje naše zemlje".

TV Rusija je naglasila da ruske investicije u Srbiji narednih godina treba osetno da porastu, a a da Srbija treba da poveća izvoz u Rusiju tri puta. NTV u izveštaju navodi da je Putin došao u Srbiju samo na nekoliko sati, i da su zbog te posete vlasti Srbije "čak pomerile proslavu godišnjice oslobojenja Beograda".

To, kako ocenjuje NTV, svedoči koliko je ta poseta "važna za Srbiju".

http://www.youtube.com/watch?v=CxVv7DgyqFU
http://www.youtube.com/watch?v=olypj1AhfbI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track